DESZ MO15-1 weet kansen niet te benutten tegen SJO JCO MO15-1

Auteur: Manon Schipper.

Woensdag 4 oktober | Afgelopen week vertrokken we om 9 uur met iets wat vertraging naar Ommen voor de allereerste competitiewedstrijd. Helaas konden Geanne en Babette deze week niet meedoen in verband met blessures, dus blijven er van de 16 nog maar weinig over. Aangekomen in Ommen kleden we ons om en daarna doen we de warming up.

Om 10:30 klinkt dan het fluitsignaal en neemt DESZ de aftrap met Rosa op goal. Al snel blijkt dat de tegenstander sterker is want ze grijpen meteen de 1e kans en scoren. 1-0 voor SJO JCO. DESZ houdt vol en er komen ook wat kleine acties. Ook de paar schoppen die DESZ naar voren doet zijn niet genoeg en daar maakt de tegenstander volop gebruik van. Daardoor valt dan ook de 2-0 voor SJO JCO.

De bal gaat wel al steeds meer naar voren maar blijft voornamelijk op onze helft, maar de verdedigers en keeper Rosa zorgen ervoor dat de stand 2-0 blijft. Op een gegeven moment krijgt de tegenstander de bal precies goed voor de voeten en schiet er de 3-0 in. Dan klinkt het fluitsignaal en gaan we met 3-0 de rust.

Na een rust waarin veel besproken werd over de wedstrijd gaat DESZ met een paar aanpassingen en Francesca op goal met volle moed de wedstrijd in. In de tweede helft kan DESZ veel meer druk zetten op de ploeg uit Ommen. Er zijn verschillende kansen voor DESZ en tot twee keer toe wordt zelfs de lat geraakt. Toch kunnen we niet voorkomen dat SJO JCO met snelle uitbraken nog twee goals maakt. De eindstand is dus 5:0 geworden.