DESZ MO15-1 haalt een punt op uit 't Harde

Auteur: Sanne Klaver. Foto's: 6

Maandag 30 oktober | Zaterdag 28 oktober stond de uit wedstrijd tegen T`Harde op het programma. We moesten vroeg ons bed uit want er moest om half negen afgetrapt worden dus om vijf over zeven stonden wij klaar bij DESZ om te vertrekken richting het Harde.

Daar aangekomen in het donker gingen wij richting de kleedkamers en ons voorbereiden voor de warming-up en daarna de wedstrijd, de warming–up moesten we doen met de veldverlichting aan want in deze tijd van het jaar is het nog donker om acht uur. Rond half negen stonden beide teams klaar voor de wedstrijd met onze vertrouwde naam in het doel, Geanne Timmerman.

De wedstrijd gaat gelijk op met wat kleine kansjes over en weer tot een kwartier voor rust toen gleed Annelien uit met het wegtrappen van de bal en de tegenstander viel over haar heen en de scheids zag daar een overtreding in op zo`n 17 meter van het doel. De vrije trap werd genomen en de bal ging er bij de tweede paal in 1-0, wel onverdienstelijk maar ja!

DESZ ging door waar mee het bezig was en dat was aanvallen en de kansen kwamen vanzelf wel maar de ruststand bleef toch 1-0. Vanaf de aftrap ging DESZ weer verder met aanvallen en dat resulteerde in de gelijkmaker door Britt Boerhof, 1-1. En dat was een mooie opsteker na die onverdiende vrije trap in de eerste helft.

Hanna kwam een paar keer goed door op links en de voorzetten waren prima maar er was op dat moment geen aansluiting om een medespeler vrij voor de keeper te zetten. Even later kreeg de tegenpartij een penalty omdat er hands was gemaakt in de zestien en daardoor ging de bal op de stip.

Geanne stond oog in oog met de tegenstander en de bal werd genomen en Geanne bracht goed redding zodat de 1-1 nog op het bord bleef staan. Nog een paar schoten van Angelina en Carolien maar die gingen naast en over dus de eindstand bleef 1-1.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen Heerde op het programma, aanvang 09:00 uur.