​DESZ met lege handen tegen koploper

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 11 maart | ZWARTSLUIS – De hoofdmacht van DESZ is er niet in geslaagd om in de thuiswedstrijd tegen koploper S.V. Bedum voor een verrassing te zorgen. Daar leek het lang wel op. De rood-witten kwamen voor rust weliswaar op achterstand, maar bogen dit na de theepauze om in een voorsprong. In de eindfase sloegen de gasten echter twee keer toe, wat hen alsnog de drie punten opleverde: 2-3.

De thuisploeg beleefde een valse start van het duel. In de vijfde minuut was het namelijk al raak voor de bezoekers. De rechtsbuiten draaide vanaf rechts naar binnen en schoot het leer met zijn linkerpoot in de korte hoek. Renee Agterhuis moest hierop het antwoord schuldig blijven: 0-1.

In de fase hierna probeerden de Sluzigers grip te krijgen op de wedstrijd. Hier slaagden zij in eerste instantie niet in. In balbezit was de ploeg te onrustig waardoor er vaak in een vroeg stadium al balverlies werd geleden. Tot uitgespeelde kansen kwamen de rood-witten in deze periode dan ook niet.

Datzelfde gold overigens voor de bezoekers. Noemenswaardigheden bleven hierdoor uit. Pas in de laatste fase voor de theepauze gooiden de rood-witten het schroom van zich af en begonnen zij beter te voetballen. Op slag van rust leverde dit hen enkele kansen op. Danny Moorman zag zijn schot gekraakt worden, terwijl Tom Kisjes het speeltuig naast schoot. Ruststand: 0-1.

Na rust wist DESZ de lijn van voor de theepauze door te trekken. In korte tijd waren zij meerdere malen gevaarlijk. De beste mogelijkheid was voor Robin Rook. Hij kopte de bal naast vanuit een corner. Hierna ging de rood-witte storm langzaam maar zeker liggen en kwam het duel weer in evenwicht.

In de 68e minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg. Moorman anticipeerde goed op een te korte terugspeelbal en werkte de bal van dichtbij tegen de touwen: 1-1. Gesterkt door de gelijkmaker, gingen de Sluzigers op zoek naar de voorsprong. Deze volgde enkele minuten later. Kisjes werd diep gestuurd door Björn Vinke en knalde diagonaal raak: 2-1.

Met nog krap twintig minuten op de klok leek een stunt in de maak. Ondanks het feit dat de rood-witten de voorsprong met man en macht verdedigden, hield deze geen stand. In de 82e minuut belandde het leer na een scrimmage voor de voeten van een aanvaller van de gasten. Hij kon de bal controleren en voorbij Agterhuis werken: 2-2.

Niet veel later waren de rood-witten dichtbij een nieuwe voorsprong. Van dichtbij knalde Kisjes de bal echter naast. Tot overmaat van ramp was het nog geen minuut later aan de andere zijde van het veld wel raak. Na een korte combinatie kon het speeltuig vanaf links binnen geschoven worden: 2-3. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij Pelikaan S. Aanvang: 15.00 uur, sportpark Oostwold.