DESZ MD1 wint makkelijk van Veno MD1

Auteur: Geanne Timmerman.

Dinsdag 3 november | Zaterdag 31 oktober. Om 10.15 verzamelen we bij DESZ en vertrekken we richting Vollenhove. Na een warming-up op een hobbelig veld met blaadjes begint om 11.15 de wedstrijd.

1e Helft: DESZ MD1 begint niet erg goed. Na veel ballen door het midden en slechte passes weet Britt S. toch te scoren. 0-1. Niet veel later schiet Britt S. op de keeper en scoort Naomi uit de rebound. 0-2. DESZ MD1 speelt nog steeds niet erg goed, maar dat is terug te zien in de score; Lisanne scoort met wat hulp van de tegenstander de 0-3. En even later is het Rosa die de 0-4 maakt na een solo langs de zijlijn. Rust.

In de rust wordt er gewisseld en wordt de opstelling veranderd. Babette gaat op goal en Geanne gaat voorin. Ook wordt er gezegd dat er meer moet worden overgespeeld en dat de middenvelders breder moeten staan.

De 2e helft begint al veel beter. 5 minuten na rust is de stand al 0-6. Doelpuntenmakers zijn Geanne en Rosa. DESZ MD1 speelt beter dan de eerste helft. Britt B. maakt een hattrick en zo is de stand 0-9. Het scoren houdt niet op. Britt S. maakt er ook 3. Met een stand van 0-12 zakt DESZ wat in. De verdediging staat niet helemaal goed en daaruit weet Veno te scoren. 1-12. Na de tegengoal scoort Geanne met wat geluk de 1-13. Het laatste doelpunt van vandaag komt van Britt S. Daarmee is de eindstand 1-14.

Door de winst van VHK MD1 op FC Meppel MD1 blijft het spannend. DESZ, FC Meppel en VHK maken nog kans op het kampioenschap. De volgende wedstrijd moet DESZ MD1 winnen. Deze wordt op 14 november thuis tegen FC Meppel gespeeld. Uit werd in de laatste minuten met 2-1 verloren. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.