DESZ MD1 ondanks verlies toch op de goede weg

Auteur: een trotse MD1 fan. Foto's: 8

Donderdag 26 maart | Met net voldoende speelsters werd afgelopen zaterdag 21 maart afgereisd naar Meppel voor de tweede officiële competitiewedstrijd tegen FC Meppel MD2. Ruim een half uur voor de wedstrijd betraden de dames al het afgelegen veld 11 van het Meppeler Sportpark voor een intensieve warming up. Al tijdens de warming up komen alle mogelijke weersomstandigheden voorbij, van motregen en zonneschijn tot hevige regenval, iets wat ook tekenend zal zijn voor het verloop van de hele wedstrijd…..

Om 10:05 klinkt het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. De iets ouder ogende meiden van FC Meppel MD2 nemen gelijk het initiatief. Direct ontstaan er dan ook enkele kansen voor FC Meppel echter de vandaag tot keeper gebombardeerde Amber weet het doel schoon te houden met enkele knappe reddingen.Nadat ook het tweede deel van de meegereisde Sluziger supporters veld 11 hebben weten te vinden, begint het te motregenen.Ondanks de goede inzet van de DESZ meiden valt in de 14e minuut van de wedstrijd de 1:0 voor FC Meppel. Voor de DESZ meiden is deze tegengoal een stimulans om in de tegenaanval te gaan en dit zorgt voor een omslagpunt in de wedstrijd. Onze meiden vechten als leeuw(inn)en en zowaar, de zon begint in Meppel door te breken.

Met knappe passes worden vele kansen gecreëerd voor het doel van Meppel en onze meiden stralen uit er echt plezier in te hebben. De Meppeler meiden worden weggetikt en meerdere uitbraken van Nynke en Kim komen maar net naast het doel van FC Meppel terecht. In deze fase van de wedstrijd zouden één of twee goals van DESZ zeker op zijn plaats geweest zijn. En zagen de Meppeler meiden enkele keren toch kans door de sterke verdediging van DESZ heen te komen,dan was daar steeds de rots in de branding Amber.

Als het begint te motregenen fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal. De motregen veranderd al snel in een hevige regenbui. Maar, in tegenstelling tot de in de dugout schuilende Sluziger aanhang, tonen de DESZ meiden karakter en laten zich in de stromende regen toespreken door de zeer tevreden leider Jack.

Ondanks dat het nagenoeg droog is, wanneer begonnen wordt met de tweede helft, dienen de donkere wolken zich alweer snel aan. Dit geldt jammer genoeg ook voor de wedstrijd zelf. Wat de DESZ-meiden in de eerste helft niet lukt, lukt FC Meppel wel. De tweede en de derde goal van FC Meppel vallen al snel. DESZ weet toch nog verschillende keren gevaarlijk voor de goal van Meppel te komen, door uitbraken van Naomi en Kim, maar komt helaas niet tot scoren. De donkere wolken ontpopten zich als een complete wolkbreuk. Dit lijkt onze meiden niet te deren en blijven hun best doen, maar toch blijken ze de eerste helft iets teveel gegeven te hebben en kunnen een vierde en vijfde tegengoal niet voorkomen.

Doorweekt verlaten de meiden aan het eind van de wedstrijd het veld. Sportief wordt de tegenpartij gefeliciteerd met hun overwinning, maar de meiden van FC Meppel stralen toch ontzag uit voor de Sluziger meiden, want ook zij weten dat de uitslag een enigszins vertekend beeld is van de wedstrijd.