DESZ M019-1 Sluit de week van de scheidsrechter passend af, maar vergeet de winst te pakken.

Auteur: Aircooo. Foto's: 9

Zondag 11 oktober | Het is alweer zaterdag als ik om precies 11:00 uur binnenstap op sportpark de Cingellanden. Ik word door de hele groep even op de vingers getikt waar in koor gezongen wordt: " Aircoooo je bent te laat".

Ik loop mijn oude teamgenoot Dennie tegen het lijf en zeg tegen hem: " ze hebben nu in ieder geval praatjes zat ". Waarop Dennie zegt: "Hopen dat het zo blijft vandaag ".

We zullen zien.

Na een korte bespreking waarbij het hoofdzakelijk gaat over het toepassen van de wissels waarbij de dames ervoor kiezen om door te wisselen. Wat voor ons niet altijd even makkelijk is, maar tegelijk wel een uitdaging is.

Eenmaal op het veld worden de zorgen steeds groter en de vraag rijst of de tegenstander wel komt opdagen, want we hebben nog geen schim van een tegenstander gezien. We gaan toch starten met de warming up en zien wel of er een tegenstander op het veld verschijnt.

Dan 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd komen daar de meiden uit Kollum, in het fel oranje gekleed, aanlopen. Ze hadden zich iets verkeken op de afstand 95 km die er moest worden afgelegd om een wedstrijdje te voetballen.

Ondertussen even een appje naar Ed met Pet om hem erop te attenderen dat we op veld 3 spelen.

Beter 95 km rijden en een wedstrijd voetballen dan niets op de zaterdag, en wie weet misschien is het voorlopig weer de laatste wedstrijd en wordt de heleboel weer stilgelegd. Aangezien de coronacijfers maar steeds omhoog kruipen en de geruchten steeds luider worden.

Voordat we aan de wedstrijd beginnen eerst even het presentje voor de scheidsrechter want het is natuurlijk de week van de scheidsrechter en vandaag de dag van de scheidsrechter. In ons geval is dat de meest ervaren scheidsrechter die er op dit moment bij DESZ rondloopt denk ik tenminste. Good Old Teun Grootenhuis, die natuurlijk nadat hij jaren als speler actief is geweest, nu nog steeds DESZ vertegenwoordigd met toezien en het toepassen van de spelregels tijdens een wedstrijd. En dat in mijn ogen fantastisch en vooral eerlijk doet. Geen voorkeur heeft en echt neutraal fluit.

Nadat de scheidsrechter het startschot heeft gegeven begint de strijd. De eerste speldenprikken komen van de gasten uit Kollum en bijna direct laat de scheidsrechter zien dat hij neutraal is en geeft de gasten terecht een indirecte vrije trap in de 16 meter. Waarbij de kans op de 0-1, al moet de bal er nog wel in, toch heel groot is. Maar de rood-witten, wakker dat ze zijn, zetten in rap tempo een vestingmuur neer die zelf de kanonskogels van oud bondscoach Ronald Koeman geen schijn van kans geven om het doel te treffen.

Dan zijn wij aan de beurt een aanval over de linkerflank waar Rosa de hele linkerflank overvliegt de bal voor het doel langs gooit, maar er is niemand die de bal kan inschieten. Zo gaat het spel heen en weer en worden de kansen aan beide zijden onschadelijk gemaakt door de verdediging die het vandaag geweldig doet. En zo verstrijkt de tijd en gaan we al wisselen. De eerste die gewisseld wordt is Angelina die mij direct even meldt dat voorstopper geen zak aan is. "Ik wil niet wat staan te wachten en niks doen. Totdat de bal een keer in mijn buurt komt: ik wil wat doen, ik wil strijden". Duidelijke taal.

De volgende wissel is Babette: "Spits is niets aan". Ook niet goed dus.

Dan is het rust. Dan meldt Carolien zich: "Arko ik neem geen corners meer". Waarop de hele groep moest lachen, een poging van haar om de bal voor het doel te leggen eindigde een meter naast haar over de achterlijn nadat haar standbeen door het drassige veld was weggegleden. En hop daar lag ze terwijl daar een groep JO19 spelers achter haar langs liep. Het was best een komisch gezicht.

Tot de rust moet gezegd worden dat de gasten iets sterker waren en de beste kans hebben gehad op een voorsprong. Na de rust is dat beeld wel anders en nemen de rood-witten de regie over en krijgen steeds meer grip op de wedstrijd. Alleen hele grote mogelijkheden om te scoren zijn er niet. De laatste 10 minuten wordt er nog vol gas gegeven om wat te forceren. Het mag niet zo lijkt het wel.

Voor Ed met Pet is het wel duidelijk dit is typisch zo'n 0-0 wedstrijd, ik kan niet anders dan dit beamen.

De hele groep heeft weer goed heeft gestreden, maar er staken qua niveau vandaag 2 spelers boven de rest uit en dat waren Rosa en Roselieke die echt een geweldige pot stonden te spelen vandaag. Dat heeft ze (Roselieke) van mij geleerd aldus Zus Annelien.

En wat betreft: Week van de scheidsrechter

Wij, staf en spelers van MO19, willen langs deze weg en omdat we niet mogen zingen op deze manier alle scheidsrechters bij DESZ bedanken voor hun inzet en dat jullie deze functie binnen de vereniging nog maar lang en met veel plezier en in goede gezondheid mogen voortzetten: "Scheidsrechters van sportvereniging DESZ bedankt en Teun Grootenhuis bedankt "