​DESZ lijdt vijfde nederlaag van het seizoen

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 1 november | ZWARTSLUIS – Het lek is nog steeds niet boven bij het eerste elftal van DESZ. Afgelopen zaterdag bleek promovendus De Weide te sterk. Net als in de verloren uitwedstrijd tegen DZOH (3-1) deden persoonlijke fouten de rood-witten de das om. Deze werden al voor rust begaan. Tussentijds deed de thuisploeg nog wel wat terug. Na de theepauze konden de Sluzigers geen vuist maken: 1-2.

De gastheren beleefden een sterke start van de wedstrijd. Al na vier minuten waren zij dichtbij een treffer. Vanuit een corner viel de bal voor de voeten van Stef Raben, echter schoot hij het leer tegen een teamgenoot aan. Na ruim tien minuten was het aan de andere zijde van het veld wel raak. De Weide profiteerde optimaal van een fout van de rood-witten: 0-1.

Ondanks deze vroege tegenslag bleven de Sluzigers bij vlagen aardig voetballen. Dat neemt niet weg dat de eerstvolgende mogelijkheid eveneens voor de bezoekers was. Henrico Abma trad echter handelend op. Na twintig minuten was de thuisploeg wel trefzeker. Dimitri Kamerling werd diep gestuurd en ramde het speeltuig op voor hem karakteristieke wijze in de winkelhaak: 1-1.

Lang konden de gastheren niet van de gelijkmaker genieten. Al gauw kwamen de gasten namelijk wederom op voorsprong. Een vrije trap werd snel genomen en achter de rood-witte verdediging gelegd. Adequaat ingrijpen bleef uit, waardoor het leer tegen de touwen kon worden gewerkt: 1-2. In het restant van de eerste helft kreeg De Weide nog twee grote kansen. Gescoord werd er niet. Ruststand: 1-2.

Na de theepauze gingen de Sluzigers op zoek naar de gelijkmaker. In deze zoektocht hanteerden zij vooral de lange bal, wat doorgaans relatief makkelijk te verdedigen bleek voor de bezoekers. Deze zakten in en probeerden via snelle uitvallen gevaarlijk te worden. In de 68e minuut waren zij dichtbij een treffer. Vanaf rechts werd de bal over geschoten.

Voor DESZ bleven kansen lange tijd uit. Tot tien minuten voor tijd. Kamerling schoof de bal voorlangs. Even hiervoor hield Abma zijn ploeg al in de wedstrijd. Een echt rood-wit slotoffensief kwam er niet. Wel waren zij nog eenmaal dichtbij een treffer. Na een voorzet vanaf rechts kopte invaller Emiel Klomp van dichtbij over. Eindstand: 1-2.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij ZZVV. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Woltinge-slag.