DESZ lijdt uitnederlaag

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 10 april | MEPPEL – Na een ongeslagen reeks van vier wedstrijden, heeft het vlaggenschip van DESZ weer eens een verliespartij te verwerken gekregen. In de uitwedstrijd tegen FC Meppel kwamen de rood-witten voor rust nog wel op voorsprong, echter herstelde de thuisploeg nog voor rust de verhoudingen. Na rust herhaalden de ploegen dit scoreverloop, waarna de gastheren voor het slotakkoord tekenden: 3-2.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Toch was de eerste grote mogelijkheid voor FC Meppel. Henrico Abma bracht op knappe wijze redding op een inzet van dichtbij. Niet veel later waren de Sluzigers meerdere malen gevaarlijk. Zo schoot Ronny Bakker (archieffoto) voorlangs, terwijl Danny Moorman tweemaal het vizier niet scherp had.

Na een krap kwartier was DESZ alsnog trefzeker. Bakker werd vrijgespeeld aan de rechterzijde van het veld en zag Cor Koning vertrekken. De spits werd op maat bediend en faalde niet toen hij oog in oog kwam te staan met de doelman van de gastheren. Het leer kwam tot rust in de linkerbovenhoek: 0-1.

In de fase na de openingstreffer behielden de rood-witten in eerste instantie het initiatief. Na een half uur spelen draaiden de gastheren de veldverhoudingen echter om. Abma hield zijn ploeg in deze fase op de been. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de gelijkmaker alsnog viel. Robin Rook beging een overtreding binnen het penaltygebied, wat FC Meppel een strafschop opleverde. Jermain Wobbes wist de geboden mogelijkheid te verzilveren en bepaalde zo de ruststand: 1-1.

Na de theepauze hielden de ploegen elkaar grotendeels in evenwicht. Tot uitgespeelde mogelijkheden kwamen zij niet. Tot de 65e minuut. De Sluzigers verdienden een corner, welke indraaiend werd getrapt door Jarno Nieborg. Wederom stond Koning op de juiste plek, wat hem in staat stelde het speeltuig binnen te knikken: 1-2.

Lang konden de rood-witten niet van de voorsprong genieten. Zo'n zeven minuten later kwam de thuisploeg namelijk alweer op gelijke hoogte. Na balverlies op het Sluziger' middenveld schakelde FC Meppel razendsnel om en werd Mohammed Ali Pour Asli in stelling gebracht. Hij verschalkte Abma met een bekeken schuiver: 2-2.

In een spannende eindfase golfde het spel op en neer. Gezien het uitblijven van kansen, leken de ploegen op een terecht gelijkspel af te stevenen. Zo'n vijf minuten voor tijd bepaalde Bas Kaldenberg echter anders. Hij ontving de bal op zo'n twintig meter van het vijandelijk doel en bedacht zich geen moment. De bal suisde op mooie wijze tegen de touwen: 3-2. Dit bleek tevens de eindstand.

Volgende week komt DESZ niet in actie. Een week later speelt de ploeg de thuiswedstrijd tegen Klazienaveen 1. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.