​DESZ lijdt tweetal oefennederlagen

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 20

Maandag 28 maart | GENEMUIDEN/ZWARTSLUIS – In de competitievrije week heeft het eerste elftal van DESZ twee oefenduels gespeeld, welke beide werden verloren. Op dinsdag bleken de beloften van SC Genemuiden te sterk (3-1). Afgelopen zaterdag was derdeklasser SV Nieuwleusen de tegenstander. Zij waren eveneens een maatje te groot voor de Sluzigers: 2-3.

Beloften SC Genemuiden – DESZ: 3-1
In de eerste helft van dit duel hadden de bezoekers weinig in te brengen tegen de thuisploeg. Deze kwam dan ook verdiend op voorsprong, na een mooie vrije trap van Frank Jansen: 1-0. Ook in het restant van het eerste bedrijf waren het vooral de gastheren die de klok sloegen. De rood-witten stelden hier nauwelijks iets tegenover. Ruststand: 1-0.

Na de theepauze kropen de Sluzigers dan toch langzaam maar zeker uit hun schulp. De veldverhoudingen werden zodoende nagenoeg gelijk getrokken. Toch was het SC Genemuiden dat tweemaal wist te scoren via Niek Beens. In blessuretijd deed Danny Moorman nog wat terug voor zijn ploeg: 3-1. Dit was tevens de eindstand.

DESZ – SV Nieuwleusen: 2-3
Enkele dagen na de nederlaag tegen de beloften van SC Genemuiden werd SV Nieuwleusen thuis bestreden. In een gelijkopgaande eerste helft leken de ploegen af te stevenen op een doelpuntloze ruststand, echter besloot Dimitri Kamerling anders. Vanaf de rand van het penaltygebied schoof hij doeltreffend raak: 1-0.

Aan het begin van het tweede bedrijf stelden de bezoekers orde op zaken na knullig balverlies aan rood-witte zijde: 1-1. Ruim vijf minuten later kwamen de gastheren echter weer op voorsprong. Robin Rook bracht Ajay de Gier in stelling, die de doelman simpel verschalkte: 2-1. In het restant van de wedstrijd daalde het spelpeil naar een nog bedenkelijker niveau. Tot overmaat van ramp was SV Nieuwleusen nog tweemaal trefzeker en stelden zij zo de zege veilig: 2-3.

Aanstaande zaterdag speelt DESZ de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent ZZVV. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

Foto's: Henk Kuik