DESZ lijdt pijnlijke nederlaag in Groningen

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 28

Zondag 10 november | GRONINGEN- De hoofdmacht van DESZ heeft afgelopen zaterdag een slechte wedstrijd gespeeld in Groningen tegen The Knickerbockers. De studenten waren met name in de eerste helft een plaag voor de Sluzigers. In de eerste helft wisten de Groningers maar liefst vier keer te scoren. In de tweede helft scoorde de thuisploeg nog eenmaal. Het slottakkoord was voor DESZ, eindstand 5-1.

Op een drassig veld werd omstreeks 14;30 afgetrapt. DESZ zette vroeg druk op de verdediging van de gastheren, echter gebeurde dit niet goed. Een lange bal vanuit achteruit kwam terecht bij de linksbuiten. Die zag Laurens van der Hoe vogelvrij staan voor het doel en hij schoot tegendraads binnen, 1-0. DESZ keek al na twee minuten tegen een achterstand aan.

Na het eerste doelpunt werd DESZ via Kisjes gevaarlijk. Hij speelde zichzelf goed vrij maar zijn inzet ging ver naast. DESZ probeerde het wel maar dit was zo'n middag waar alles net niet goed viel. Dit was wel het geval voor de thuisploeg. Een counter van The Knickerbockers dwars door de defensie van DESZ liet Agterhuis voor de tweede keer kansloos, 2-0.

De Sluzigers hadden een totale off-day. Verdedigend stond het niet en aanvallend kon het geen potten breken. Een identieke situatie deed zich in de 29e minuut weer voor. DESZ werd wéér verslagen door de as van de defensie en zo kon ditmaal Daniel Buxton alleen op Agterhuis af. Ook hij faalde niet. Een productieve middag voor de Groningers want na drie kansen stond de 3-0 op het scorebord. Na dit doelpunt moest Naberman geholpen worden aan een hoofdwond. In een fase waarin DESZ het lastig had kon het dat ook zeker niet gebruiken. Diezelfde Buxton deed een duit in het zakje door in de 33e minuut de 4-0 binnen te schieten. Gelukkig voor DESZ was dit ook de ruststand.

DESZ had nog 45 minuten om er een wedstrijd van te maken. In de beginfase van de tweede helft kregen de Sluzigers daar dan ook wel de kansen voor. Een goed opgezette aanval eindigde bij Esteie, zijn inzet miste kracht om de doelman van de Groningers te verslaan. De daarop volgende corner leverde dan ook weinig op. Ook via Bakker en Kisjes werd DESZ nog gevaarlijk, beide pogingen ging naast.

In het restant van de wedstrijd was het niet goed wat beide ploegen lieten zien. De thuisploeg vergat de score uit te breiden want door het opportunistische spel van de Sluzigers lag er veel ruimte voor de gastheren. De score bleef tot aan de 80e minuut onveranderd. Totdat Erik van Selm een voorzet van Buxton tegen de touwen wist te koppen, 5-0. Het slotakkoord was voor Ronny Bakker. Naberman behield het overzicht en zag de vrijstaande Bakker voor het doel. Hij schoot vanaf dichtbij raak, 5-1.

Volgende week is er een vrije speelronde en zal DESZ niet in actie komen.

1-0 Laurens van der Hoe
2-0 Laurens van der Hoe
3-0 Daniel Buxton
4-0 Daniel Buxton
5-0 Erik van Selm
5-1 Ronny Bakker