DESZ lijdt pijnlijke nederlaag

Auteur: Remco Lachenal.

Maandag 22 februari | ​ASSEN – Het eerste elftal van DESZ heeft geen goed vervolg weten te geven aan het punt dat zij pakte tegen koploper Gorecht. Tegen directe concurrent LTC kwamen de rood-witten al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Ondanks verwoede pogingen slaagden de Sluzigers er niet in om de gelijkmaker op het scorebord te doen verschijnen. Aan de andere zijde van het veld bleven doelpunten eveneens uit: 1-0.

De bezoekers beleefden een ware valse start. Binnen drie minuten kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong. Zij verdienden een vrije trap welke indraaiend werd getrapt. Verdediger Jarno Buist stond op de juiste plek en kon het leer ongehinderd tegen de touwen koppen: 1-0. Nog geen minuut later was Ronny Bakker dichtbij de gelijkmaker. Van dichtbij schoot hij echter over.

In de periode hierna kregen de rood-witten langzaam maar zeker grip op hun tegenstander. De thuisploeg bleef echter gevaarlijk via snelle uitvallen. Voor DESZ waren Danny Moorman (archieffoto) en Demian Slurink dichtbij een treffer. Waar eerstgenoemde het speeltuig te hoog mikte, stuitte laatstgenoemde op de vuisten van de sluitpost van LTC. Ruststand: 1-0.

Na de theepauze hielden de Sluzigers de druk er op bij de thuisploeg. Via Moorman waren zij wederom dichtbij een doelpunt. De doelman van de gastheren ranselde het leer echter uit de kruising. Al gauw was spits Stef Raben eveneens bijna trefzeker. Hij kopte de bal net over het doel van LTC.

Doordat de rood-witten meer risico namen, kreeg de thuisploeg steeds meer ruimte in de counter. Meerdere malen kwamen zij gevaarlijk door maar ontbrak de benodigde scherpte in de eindpass. Hierdoor bleef DESZ hoop houden op een goede afloop. Gerjan Konterman leek hier enkele minuten voor tijd alsnog voor te zorgen. Wederom stond de keeper van de gastheren zijn mannetje. De gelijkmaker bleef hierdoor uit. Eindstand: 1-0.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij Drenthina. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Oude Ros.