DESZ lijdt onnodig puntverlies

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 20 maart | HOOGEVEEN – Na de ruime zege op DZOH van vorige week (5-0), heeft het eerste elftal van DESZ afgelopen zaterdag een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen De Weide. De thuisploeg kwam wel eerst op voorsprong, maar de rood-witten bogen de verhoudingen nog voor de theepauze om. Op slag van rust kwamen de gastheren vervolgens weer op gelijke hoogte. In het tweede bedrijf leken de Sluzigers het duel alsnog te beslissen in hun voordeel, echter besloot De Weide opnieuw anders: 3-3.

De gasten begonnen furieus aan het duel. Binnen een minuut na het eerste fluitsignaal had de ploeg namelijk al op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Dimitri Kamerling van grote afstand de paal raakte en dat Cor Koning het vervolgens naliet om het leer van dichtbij tegen de touwen te schieten.

Na zo'n tien minuten spelen was DESZ wederom dichtbij een treffer. Ditmaal schoot Danny Moorman het speeltuig hard voorlangs. Zoals zo vaak viel het doelpunt vervolgens aan de andere zijde van het veld. De thuisploeg maakte optimaal gebruik van een gebrek aan scherpte aan rood-witte zijde. Marco Kikkert verscheen alleen voor Henrico Abma en schoof in twee instanties raak: 1-0.

Krap tien minuten later kwamen de Sluzigers op gelijke hoogte. Na een mooie aanval werd Ronny Bakker (archieffoto) diep gestuurd. Hij verschalkte de uitstormende doelman met een subtiele lob: 1-1. Kort hierna kwamen de gasten ook nog op voorsprong. Opnieuw was Bakker de doelpuntenmaker, na goed voorbereidend werk van Moorman: 1-2.

DESZ leek hiermee op rozen te zitten. Op slag van rust werd een gebrek aan scherpte hen echter opnieuw fataal. De gastheren verdienden een hoekschop, welke bij de eerste paal simpel kon worden verlengd tot voor de voeten van Willem Baldé. De aanvoerder werkte het speeltuig ongehinderd over de lijn en bepaalde daarmee de ruststand: 2-2.

In het tweede bedrijf speelden beide ploegen voor de winst, wat het duel een open karakter gaf. De rood-witten waren gevaarlijk via Moorman, Koning en Bakker. De gastheren stelden hier eveneens enkele gevaarlijke momenten tegenover. Een treffer bleef lange tijd uit, waardoor de wedstrijd ongemeen spannend bleef.

Met nog tien minuten te spelen, leken de rood-witten er alsnog met de punten vandoor te gaan. Moorman werd vrij gespeeld aan de rechterzijde van het veld en zag de voorwaartse beweging bij Koning. De spits werd op maat bediend en faalde niet: 3-3. In de minuten die volgden was DESZ tweemaal dichtbij de beslissing. Een schot van Kamerling belandde in het zijnet, terwijl Moorman zijn inzet op de paal zag belanden.

Door het uitblijven van de beslissende vierde treffer, hield De Weide hoop op de gelijkmaker. Deze viel alsnog, zo'n vijf minuten voor tijd. De rechtsbuiten van de gastheren zette voor en vond het hoofd van Baldé, die zijn tweede van de middag liet optekenen: 3-3. Vlak voor tijd was Kamerling dichtbij een Sluziger' slotakkoord, echter zette de doelman van de gastheren nog net een hand tegen zijn knal van buiten het zestienmetergebied. Eindstand: 3-3.

Volgende week komt DESZ niet in actie voor de competitie. Een week later speelt de ploeg de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent ZZVV. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Cingellanden.

1-0 Marco Kikkert
1-1 Ronny Bakker
1-2 Ronny Bakker
2-2 Willem Baldé
2-3 Cor Koning
3-3 Willem Baldé

Henrico Abma, Robin Rook, Gerjan Konterman, Jarno Nieborg, Robin Schoonewelle (Erwin Geertman), Mark Elken (Louk Tijink), Dimitri Kamerling, Ronny Bakker, Demian Slurink (Joël Danhof), Danny Moorman, Cor Koning.