​DESZ lijdt nederlaag tegen S.V. Gramsbergen

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 23

Zondag 22 oktober | GRAMSBERGEN – Het eerste elftal van DESZ heeft haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. In de uitwedstrijd tegen S.V. Gramsbergen kwamen de rood-witten al vroeg op achterstand. De ploeg toonde vervolgens veerkracht en forceerde de gelijkmaker. In het tweede bedrijf waren de gastheren andermaal trefzeker. Deze treffer kwamen de Sluzigers niet meer te boven: 2-1.

De bezoekers begonnen niet goed aan de wedstrijd. Al binnen een minuut moest Renee Agterhuis handelend optreden, nadat gevaar dreigde aan de linkerzijde van het veld. In de 7e minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Na balverlies in de rood-witte defensie kon Roy Seinen ongehinderd doorlopen en afdrukken: 1-0.

Nog geen minuut hierna waren de Sluzigers dichtbij de gelijkmaker. De keeper van de thuisploeg wist echter redding te brengen op een inzet van Tom Kisjes. Vier minuten later was het alsnog raak. Kisjes zette goed door en verschafte zichzelf zodoende vrij baan in de richting van het vijandelijk doel. Eenmaal binnen schootsafstand, schoof hij beheerst raak: 1-1.

Onmiddellijk na de gelijkmaker lieten de gastheren wederom van zich spreken. Vanaf rechts werd het speeltuig op de lat gewerkt. In het restant van de eerste helft golfde het spel bij vlagen op en neer, waarbij de thuisploeg wel licht de overhand had. Tot uitgespeelde kansen kwamen beide teams niet meer. Ruststand: 1-1.

In de periode na rust waren de rood-witten voor het eerst sterker. In deze fase waren zij ook meerdere malen dichtbij de voorsprong. Een inzet van Kisjes miste echter kracht, terwijl Danny Moorman op de sluitpost van S.V. Gramsbergen stuitte. De gastheren stelden hier één mogelijkheid tegenover. Een schuiver vanaf links ging voorlangs.

Na een uur spelen was het wel raak voor de thuisploeg. De bal kon ongehinderd vanaf links voor geslingerd worden, in de richting van de tweede paal. Daar won Seinen het kopduel: 2-1. Kort hierna waren de gastheren ook nog dichtbij een vroegtijdige beslissing. Het leer werd over het doel gekopt.

In het restant van de wedstrijd gingen de rood-witten op zoek naar de gelijkmaker. Lange tijd bleken zij aanvallend onmachtig en bleven kansen uit. Pas enkele minuten voor tijd was Karlo Naberman dichtbij een treffer. Zijn vrije trap werd net over getikt. Aan de andere zijde van het veld verzuimde S.V. Gramsbergen vervolgens om de genadeklap toe te dienen. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 2-1.

Volgende week wordt Pelikaan S door DESZ ontvangen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

1-0 Roy Seinen
1-1 Tom Kisjes
2-1 Roy Seinen

Renee Agterhuis, Erwin Geertman (Thijs Pereboom), Gerjan Konterman, Robbert Elken (Ronny Bakker), Jarno Nieborg, Karlo Naberman, Robin Rook (Etiënne Moorman), Dimitri Kamerling, Cor Koning, Danny Moorman, Tom Kisjes.