​DESZ lijdt fikse nederlaag

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 17 februari | KLAZIENAVEEN – De goede serie van de hoofdmacht van DESZ is abrupt ten einde gekomen. FC Klazienaveen bleek thuis de baas en stuurde de rood-witten puntloos huiswaarts. Voor de theepauze waren de gastheren al eenmaal trefzeker. Na rust kwamen de bezoekers gauw op gelijke hoogte, maar zij slaagden er niet in om door te drukken. Dat deed de thuisploeg wel. Binnen korte tijd troffen zij driemaal doel: 4-1.

Op een hobbelig veld werd omstreeks half 3 afgetrapt. Al gauw werd duidelijk dat verzorgd voetbal deze middag niet mogelijk was, met een rommelig duel tot gevolg waarin veel fysieke duels uitgevochten moesten worden. In de beginfase deden de rood-witten dit het beste. Dit leverde hen na vijf minuten een eerste kans op. Karlo Naberman volleerde de bal net naast.

Drie minuten later waren de Sluzigers opnieuw gevaarlijk. Danny Moorman (archieffoto) werd weggestuurd over de rechterflank en vond op zijn beurt Tom Kisjes voor het doel. De spits had de hoek voor het uitkiezen, maar zag de doelman van de gastheren dezelfde keuze maken. Een vlotte openingstreffer bleef hierdoor uit.

In de fase hierna trok de thuisploeg de veldverhoudingen gelijk, zonder ook gevaarlijk te worden. In de 27e minuut was het plotseling toch raak. Inadequaat ingrijpen door de rood-witte defensie werd genadeloos afgestraft door Jasper Woelders: 1-0. Kisjes had hierna twee keer de gelijkmaker op de schoen. Zijn pogingen gingen echter over en naast. Ruststand: 1-0.

Na de herstart kwamen de gasten gauw op gelijke hoogte. Kisjes zette goed door aan de linkerzijde van het veld en verstuurde een strakke voorzet in de richting van de tweede paal. Moorman was hier ondertussen naartoe gesneld en kopte het leer diagonaal tegen de touwen: 1-1. Met hernieuwde energie ging DESZ hierna op zoek naar de voorsprong.

Deze kwam er bijna in de 70e minuut. Moorman verschalkte zijn directe tegenstander en zette voor vanaf rechts. Voor het doel vond hij het hoofd van Naberman, maar zijn kopstoot miste kracht. Enkele minuten later was het aan de overzijde van het veld wel raak. Een lange bal van achteruit werd door Patrick Bloemberg op waarde geschat en met het hoofd over Renee Agterhuis heen getild: 2-1.

Vijf minuten later volgde de beslissing. Agterhuis moest een hoge bal los laten en kon niet voorkomen dat Jasper Woelders opnieuw de trekker overhaalde: 3-1. Binnen twee minuten bepaalde diezelfde Woelders de eindstand. Een voorzet vanaf links werd door hem over de doellijn gewerkt: 4-1. DESZ speelde hierna een verloren wedstrijd, terwijl de gastheren het duel controleerden. Na ruim negentig minuten klonk het verlossende laatste fluitsignaal. Eindstand: 4-1.

De komende twee weken komt DESZ niet in actie voor de competitie. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor zaterdag 9 maart. HFC'15 komt dan op bezoek. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.