​DESZ lijdt derde nederlaag van het seizoen

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 27 september | HAREN – De hoofdmacht van DESZ heeft tegen koploper Gorecht haar derde nederlaag van het seizoen geleden. In de eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht en scoorden zij beide eenmaal. Na de theepauze maakte de thuisploeg het verschil. Twee keer haalden zij de trekker over: 3-1.

In de beginfase van de wedstrijd slaagden de ploegen er niet in om elkaar pijn te doen. De gastheren hadden het meeste balbezit maar creëerden geen kansen. De bezoekers leunden vooral achterover en loerden op de counter. Zij werden eveneens niet gevaarlijk.

Het eerste wapenfeit viel te noteren na ruim twintig minuten. De spits van de thuisploeg liep langs twee verdedigers van DESZ en zocht vervolgens de verre hoek. Henrico Abma anticipeerde echter goed en redde bekwaam. Niet veel later lieten de Sluzigers zich ook voor het eerst gelden. Dimitri Kamerling zag zijn afstandsknal rakelings over gaan.

In de 27e minuut kwam Gorecht op voorsprong. Zij verdienden een corner welke niet goed werd verwerkt door DESZ. De bal kon hierdoor opnieuw worden ingebracht en worden binnengeschoten door Harmen Meijering: 1-0. Nog geen tien minuten later was de thuisploeg dichtbij een verdubbeling van de marge. Abma wist dit echter te voorkomen.

Enkele minuten voor rust was het wel raak aan de andere zijde van het veld. De rood-witten verdienden een ingooi welke door Thijs Pereboom op het hoofd van Stef Raben werd geslingerd. De spits verlengde het leer tot voor de voeten van Cor Koning (archieffoto), die van dichtbij raak wist te schieten: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Tien minuten na de theepauze volgden de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. In de 54e minuut werd een overtreding van Mark Elken namelijk bestraft met een penalty, welke knap werd gekeerd door Abma. DESZ kreeg de bal vervolgens niet weg, waardoor deze weer ingebracht kon worden. Frank van der Veen stond op de goede plek: 2-1.

Nog geen twee minuten later kregen de rood-witten een goede mogelijkheid via Kamerling. Zijn poging vanuit een vrije trap belandde echter op de paal. In de periode hierna golfde het spel op en neer. Tot de beslissing viel in de 77e minuut. De thuisploeg combineerde geduldig en vond Remmert van Stempvoort aan de rechterzijde van het penaltygebied. Deze schoof diagonaal raak en bepaalde de eindstand: 3-1.