DESZ ligt uit het bekertoernooi

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 23

Zondag 15 september | KAMPEN- DESZ is er niet in geslaagd om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. De Sluzigers werden de hele wedstrijd ver terug gedrongen op eigen helft. Voor de rust wisten de Kampenaren twee keer te scoren, ook na rust scoorde DOS nog twee keer. DESZ kan zich nu volledig richten op de competitie die aanstaande zaterdag begint tegen Wolvega.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam de thuisploeg het heft in handen. Zij combineerden makkelijk op het middenveld, de lopende mensen creƫerden veel onrust in de defensie van DESZ. Dit leidde dan ook tot grote kansen voor DOS, echter hield Agterhuis zijn ploeg op de been door meerdere malen redding te brengen.

In de 29e minuut was DESZ heel even gevaarlijk. Danny Moorman brak door over de rechterkant, hij zag Kisjes voor de goal maar laatstgenoemde zag zijn inzet tot een corner verwerkt worden. DOS Kampen bleef aandringen en zorgde voor veel dreiging.

In de 40e minuut opende de thuisploeg de score. Een puntgave voorzet vanaf de rechterkant belandde bij de tweede paal en kon simpel binnen worden geschoten door de vrijstaande Martijn Barneveld, 1-0. Niet veel later was het weer raak voor de gastheren, Jochem van Putten kon simpel door de as van het veld dribbelen en schoof de bal onder Agterhuis door, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze wijzigde het spelbeeld niet. De gastheren voetbalden makkelijk en legden de rood-witten zo hun wil op. Wanneer DESZ wel in balbezit kwam, waren zij erg onrustig en werd er vaak voor de lange bal gekozen. Deze strijdwijze leverde niet veel op.

Aan de andere zijde werd de verdediging van DESZ op de proef gesteld. DESZ zakte ver in op hun eigen helft om de schade beperkt te houden. Dit lukte tot aan de de 63e minuut. Allan Bakker draaide goed weg bij Robbert Elken, oog in oog met Agterhuis faalde hij niet, 3-0.

In de slotfase werd DESZ nog een aantal keer gevaarlijk, een voorzet vanaf links van Esteie eindigde bij Danny Moorman. Hij raakte de bal verkeerd waardoor deze weer bij Esteie kwam, laatstgenoemde besloot maar is te schieten maar zag zijn inzet gekeerd worden door Abma. Op de daaruit volgende corner zat het DESZ dan ook niet mee, de bal werd verlengd bij de eerste paal waardoor de bal tegen het lijf van Kisjes op de deklat eindigde. Aan de andere kant van het veld werd de eindstand op het scorebord gebracht. Het slotakkoord was voor Robin Mulder, hierdoor eindigde de wedstrijd in een 4-0 zege voor de ploeg uit Kampen en zijn zij samen met WVF door naar de volgende ronde van de beker.

Volgende week speelt DESZ thuis tegen promovendus Wolvega. Aftrap 14:30 op Sportpark de Cingellanden.