​DESZ laat zege glippen in extremis

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 20 mei | HOOGEVEEN – De hoofdmacht van DESZ heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen v.v. De Weide. Tot een minuut voor tijd leek zij nog met de volle mep huiswaarts te keren. De ploeg had op dat moment namelijk twee keer doel getroffen, terwijl er één tegentreffer werd geïncasseerd. In de laatste minuut sloegen de gastheren echter nogmaals toe, met een puntendeling tot gevolg: 2-2.

In de beginfase van het duel beten de rood-witten zich vast in hun tegenstanders. Zij zaten hen onmiddellijk kort op de huid en kregen zodoende een licht overwicht. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf links werd rakelings naast het doel gekopt door de spits van de gastheren.

De bezoekers lieten zich echter ook niet onbetuigd. Zo schoot Dimitri Kamerling het leer al eens hard over. De grootste kans volgde na een krap half uur. Danny Moorman werkte de bal vanaf links op de paal. Drie minuten later was het wel raak. Na een mooie aanval waarbij razendsnel werd omgeschakeld, was verdediger Robbert Elken het eindstation: 0-1. In het restant van de eerste helft was v.v. De Weide nog dichtbij de gelijkmaker. Renee Agterhuis bracht echter knap redding. Ruststand: 0-1.

Na de theepauze nam de thuisploeg het initiatief langzaam maar zeker over van de Sluzigers. Dit leverde hen in korte tijd twee mogelijkheden op. Eerst werd de bal vanuit een corner over het doel gekopt. Niet veel later moest Agterhuis handelend optreden. Tussendoor schoof Tom Kisjes het speeltuig naast aan de overzijde van het veld.

In de 63e minuut kreeg de thuisploeg vervolgens een strafschop toegekend wegens een handsbal. Deze werd opgeëist door Emiel Njagul, maar hij zag zijn inzet knap gekeerd worden door Agterhuis. Hierna liet DESZ zich weer eens gelden. Kisjes schoot de bal van grote afstand ineens op doel, maar de sluitpost van v.v. De Weide liet zich niet verrassen.

Niet veel later werd een overtreding in het rood-witte penaltygebied bestraft en mocht de thuisploeg opnieuw aanleggen vanaf 11 meter. Frank Benjamins nam ditmaal plaats achter de bal, maar ook hij stuitte op Agterhuis. Laatstgenoemde kon echter niet voorkomen dat de thuisploeg in de 85e minuut toch op gelijke hoogte kwam. In twee instanties schoot Benjamins raak: 1-1.

In de eindfase speelden beide ploegen vol voor de winst. Al gauw leken de rood-witten het duel naar zich toe te trekken. Na een snelle counter kwam de bal terecht bij Moorman, die doeltreffend uithaalde vanaf de rand van het penaltygebied: 1-2. Met nog enkele minuten te spelen, leek DESZ op weg naar de zege. In de slotminuut bepaalde Benjamins echter anders. Hij werkte het speeltuig voorbij Agterhuis: 2-2. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt DESZ de laatste wedstrijd van het seizoen. FC Klazienaveen is thuis de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.