​DESZ laat zege glippen

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 36

Zondag 15 oktober | GRONINGEN – Het eerste elftal van DESZ heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Groen Geel. Lange tijd leken de rood-witten met de volle mep uit Groningen te vertrekken. De Sluzigers scoorden voor rust namelijk twee keer en leken daarmee op rozen te zitten. Na de theepauze waren de gastheren echter eveneens tweemaal trefzeker: 2-2.

In de beginfase van het duel waren de beide ploegen veelvuldig verwikkeld in fysieke duels. Na enige tijd werden deze duels in toenemende mate door de bezoekers gewonnen, wat hen een veldoverwicht opleverde. Tot uitgespeelde mogelijkheden leidde dit in eerste instantie niet. Groen Geel wist eveneens niet gevaarlijk te worden.

Na een krap half uur was DESZ voor het eerst echt gevaarlijk en was het bovendien meteen raak. Danny Moorman kwam door over de linkerzijde van het veld en behield het overzicht. De aanvaller legde af op de instormende Dimitri Kamerling, die het leer snoeihard in de korte hoek wist te knallen: 0-1.

Ook in de periode na de openingstreffer waren de rood-witten sterker. Enkele minuten voor de theepauze resulteerde dit in een verdubbeling van de marge. Tom Kisjes rommelde zich aan de rechterzijde van het penaltygebied door de verdediging van de gastheren, om vervolgens beheerst af te ronden: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust trad de thuisploeg meer naar voren en zakten de bezoekers in. De ruimtes werden hierdoor groot, maar te vaak waren de rood-witten te gehaast of slordig in de passing. Tot kansen kwamen zij dan ook niet. Datzelfde gold overigens voor Groen Geel. Zij kregen weliswaar licht de overhand, maar dat leverde hen geen mogelijkheden op.

Toch wisten zij met nog een kwartier te spelen de aansluitingstreffer te forceren. Hier ging gerommel van de rood-witten aan vooraf. Een afstandsschot volgde, welke van richting werd veranderd en daardoor onhoudbaar bleek voor Renee Agterhuis: 1-2. In het restant van de wedstrijd gingen de gastheren op zoek naar de gelijkmaker.

Deze verscheen vlak voor het eindsignaal op het scorebord. Wederom werd de treffer ingeleid door onnodig balverlies van de Sluzigers. De rechtsbuiten van Groen Geel werd vrijgespeeld in het rood-witte penaltygebied en bepaalde de eindstand: 2-2.

Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. DESZ gaat dan op bezoek bij Gramsbergen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark 't Hoge Holt.