DESZ laat dure punten liggen tegen SV Oosterwolde

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 28

Maandag 23 mei | De hoofdmacht van DESZ heeft afgelopen zaterdag een bittere nasmaak overgehouden aan de wedstrijd tegen Oosterwolde. In het eerste bedrijf keken de Sluzigers al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust ontpopte de wedstrijd zich tot een waar doelpuntenfestijn en werden de supporters vermaakt met een spannende tweede helft.

Kort na rust deden de rood-witten iets terug via Kisjes die de bal binnenkant paal achter de doelman schoot. Kort na de aansluitingstreffer had diezelfde Kisjes de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, echter schoot hij de bal van dichtbij op de sluitpost. In de 68e minuut was het dan wel raak, Kuurman kon een voorzet van D.Moorman binnenschuiven bij de tweede paal, 2-2.

DESZ drong aan en verdiende het in deze fase om op voorsprong te komen, kansen van Kuurman, Kisjes, Naberman en Moorman werden niet omgezet tot een doelpunt. Aan de andere kant van het speelveld kon Abma een fout van Naberman niet voorkomen en kon DESZ weer opnieuw beginnen, 2-3. In de 82e minuut bracht invaller Mika Esteie middels een droge knal de wedstrijd weer in evenwicht. In de absolute slotfase leek DESZ er met de overwinning vandoor te gaan. Danny Moorman ontving de bal op de rand van het 16 meter gebied, Moorman omspeelde de keeper maar raakte de bal verkeerd waardoor deze ternauwernood kon worden tegengehouden door de meegelopen verdediger. In een enerverend duel bleef DESZ steken op een 3-3 gelijkspel.

Aanstaande dinsdag spelen de mannen de inhaalwedstrijd uit tegen Elim, aftrap 20:00 uur.

Foto's: Jan Willem Oldenbeuving