​DESZ krijgt lesje effectiviteit van S.V. Bedum

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 36

Zondag 5 november | BEDUM – Het eerste elftal van DESZ heeft de knappe zege op Pelikaan S van vorige week (3-1, red.) geen vervolg weten te geven. In de uitwedstrijd tegen S.V. Bedum waren de rood-witten lange tijd de bovenliggende partij, echter waren het de gastheren die voor rust tweemaal trefzeker waren. Na de theepauze voegden zij hier twee treffers aan toe. De Sluzigers deden tussendoor nog wel wat terug: 4-1.

De bezoekers begonnen sterk aan het duel. Duels werden veelvuldig gewonnen en de tegenstander werd teruggedrukt op eigen helft. Tot kansen leidde dit in eerste instantie niet. De gastheren wisten hier niks tegenover te stellen, tot in de 17e minuut. Een lange bal van achteruit kwam terecht in de loop van Nick Boelhouwer, die optimaal profiteerde van miscommunicatie in de rood-witte defensie: 1-0.

Onmiddellijk na de openingstreffer had Ronny Bakker de gelijkmaker op de schoen. Hij stuitte op de doelman van de thuisploeg. De rood-witten bleven in de fase hierna aandringen en kregen mogelijkheden via Etiënne Moorman en Cor Koning. Eerstgenoemde kopte het leer naast, terwijl laatstgenoemde toezag hoe zijn inzet door de sluitpost van S.V. Bedum werd gekeerd.

Vlak voor de theepauze waren de Sluzigers andermaal gevaarlijk. Wederom bracht de keeper van de thuisploeg redding op een poging van Koning. Aan de andere zijde van het veld was het vervolgens wel raak. Na balverlies op het rood-witte middenveld schakelden de gastheren razendsnel om, wat het speeltuig bracht tot bij Nigel Bakker. Hij bepaalde de ruststand: 2-0.

Binnen drie minuten na rust forceerde DESZ de aansluitingstreffer. Na een mooie aanval over meerdere schijven belandde de bal voor de voeten van aanvoerder Robbert Elken, die het leer tegen de touwen schoof: 2-1. Nog geen minuut hierna herstelde de thuisploeg de marge. Frank Roorda drukte af na een aanval over rechts: 3-1.

Deze gevoelige tik kwamen de gasten niet meer te boven. Al gauw hierna brachten de gastheren de genadeklap toe. Jake Smit werd alleen voor Renee Agterhuis gezet en rondde bekwaam af: 4-1. Het geloof aan rood-witte zijde was hierna definitief verdwenen. Buiten een kopbal van Karlo Naberman wisten de gasten dan ook niet meer gevaarlijk te worden.

De thuisploeg, daarentegen, was nog wel meerdere malen dichtbij een treffer. Tweemaal moest Agterhuis handelend optreden, terwijl hij de bal ook nog een keer over geknald zag worden. Een grotere nederlaag bleef de rood-witten zo bespaard. Eindstand: 4-1.

Volgende week speelt DESZ het bekerduel tegen eersteklasser Flevo Boys. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.