DESZ 1 komt vroege klap in Ommen niet meer te boven

Auteur: Janiek Overmars.

Zondag 21 april | Na een intensieve trainingsweek stapte de selectie van DESZ 1 met een goed gevoel in de bus richting Ommen voor de wedstrijd tegen de plaatselijke FC. Bij aankomst werd de grasmat nog even gekeurd, welke er mooi bij lag. Alles leek aanwezig om er een mooie middag van te maken.

Dit goede gevoel verdween als sneeuw voor de zon, toen binnen enkele minuten een 2-0 achterstand op het scorebord stond. Na iets meer dan één minuut spelen lag de eerste bal al in het net. Een vrije trap die via de muur van richting werd veranderd liet onze keeper kansloos, 1-0. De eerste de beste aanval later en de 2-0 lag ook al in het net. De rechter wingback van Ommen schoof de bal met een diagonaal schot in de lange hoek en de thuisploeg zat op rozen.

Deze vroege klap is DESZ eigenlijk de hele eerste helft niet meer te boven gekomen. Ommen had volledige controle over de wedstrijd en DESZ kwam totaal niet aan het eigen spel toe en zo werd er gerust met een 2-0 stand.

Na een omzetting in de rust van een 4-3-3 naar een 4-4-2 formatie moest DESZ de tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen. Dit wierp direct zijn vruchten af, DESZ kwam feller uit de kleedkamer en er werd beter gevoetbald. Alleen tot echt grote uitgespeelde kansen leidde dit helaas niet.

Na goed druk zetten veroverde DESZ de bal, Krabbe gaf een voorzet en werd vervolgens geraakt, maar van een strafschop wilde de scheidsrechter niets weten. Even later had Akkerman nog een poging tot de aansluitingstreffer, deze werd helaas geblokt.

Zo werd er in het tweede bedrijf genoeg geprobeerd maar mocht het niet lukken deze middag. In de voorlaatste minuut maakte Ommen in de omschakeling ook nog de 3-0 en keerde de bus zonder punten huiswaarts.

De selectie van DESZ 1 heeft nu twee weken de tijd om zich klaar te stomen voor de allesbeslissende wedstrijden tegen concurrenten De Weide en Elim. In deze beide thuiswedstrijden moet DESZ zichzelf veilig zien te spelen om zo ook volgend seizoen in de 3e klasse actief te blijven.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 4 mei, dan komt De Weide op bezoek. De wedstrijd in Hoogeveen werd met 0-3 gewonnen.

Er was deze middag geen fotograaf aanwezig.