Nieuws

​DESZ komt niet verder dan gelijkspel

​DESZ komt niet verder dan gelijkspel Bekijk het fotoalbum!
Auteur: Remco Lachenal.  Fotoalbum: NEC Delfzijl 1 - DESZ 1.

Zondag 15 april | DELFZIJL – De hoofdmacht van DESZ heeft aan de lastige uitwedstrijd tegen NEC Delfzijl een punt overgehouden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd hiervoor getekend, maar naderhand heerste toch het gevoel dat er meer in had gezeten. Dat neemt niet weg dat het de thuisploeg was die, zowel voor als na rust, op voorsprong wist te komen. Even zo vaak kwamen de rood-witten echter weer op gelijke hoogte: 2-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal zetten de bezoekers hun tegenstanders vroeg onder druk. Laatstgenoemden hadden hier zichtbaar moeite mee, waardoor de rood-witten licht de overhand kregen. Tot kansen leidde dit in eerste instantie niet. De gastheren loerden op de counter en deelden zodoende enkele speldenprikjes uit.

Na een kwartier spelen kwamen de gastheren op voorsprong. Een lange ingooi kon niet worden weggewerkt door de Sluziger' defensie, waarna het leer terechtkwam bij Dion Zimmerman. Hij schoof beheerst raak: 1-0. Ondanks deze tegenvaller hielden de gasten het hoofd koel en gingen zij geduldig op zoek naar de gelijkmaker.

In korte tijd leverde dit enkele mogelijkheden op. Zo schoof Dimitri Kamerling het leer naast en knalde Remco Lachenal het speeltuig op de vuisten van de doelman van NEC. Zo'n tien minuten voor de theepauze was het alsnog raak. Tom Kisjes ontfutselde zijn tegenstander de bal en vond Kamerling voorbij de tweede paal: 1-1. Niet veel later verzuimde diezelfde Kisjes om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Ruststand: 1-1.

In het eerste kwartier na de theepauze namen de Sluzigers het heft stevig in handen. Binnen korte tijd leverde hen dit legio kansen op. Zo mikte Kisjes twee keer naast vanaf de rand van het penaltygebied. Tevens waren Cor Koning en Gerjan Konterman dichtbij een treffer. De grootste kans was echter voor Mark Elken. Hij kopte het leer op de paal.

Terwijl DESZ in deze fase het dichtst bij een treffer was, waren het de gastheren die opnieuw de trekker overhaalden. Buitenspeler Jari Slort ontving de bal aan de rechterzijde van het veld en sneed vanaf daar naar binnen. Hij liet vervolgens twee man zijn hielen zien en bleef kalm toen hij oog in oog stond met Renee Agterhuis: 2-1.

De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong genieten. Binnen een minuut kwamen de rood-witten namelijk weer op gelijke hoogte. Kisjes hield zijn directe tegenstander knap van het lijf en stuurde Koning diep. Eenmaal binnen schootsafstand knalde de middenvelder het speeltuig resoluut langs de sluitpost van de gastheren: 2-2.

Met nog ruim een kwartier op de klok brak een spannende slotfase aan. Beide teams gingen vol voor de winst, waardoor het spel veelvuldig op en neer golfde. Via Kisjes waren de rood-witten gevaarlijk. Hij schoot de bal naast. Aan de andere zijde van het veld moest Agterhuis nog één keer handelend optreden. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 2-2.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij FC Meppel. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Ezinge.

Gele kaart:
Renee Agterhuis.

Scoreverloop:
1-0 Dion Zimmerman
1-1 Dimitri Kamerling
2-1 Jari Slort
2-2 Cor Koning

Opstelling DESZ:
Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Björn Vinke, Remco Lachenal, Mark Elken (Habieb Kalu), Cor Koning, Dimitri Kamerling, Tom Kisjes, Danny Moorman.

Partypub Man of the Match:
Remco Lachenal.

Foto's: Jan Willem Oldenbeuving

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Tamek
superstersponsor Tamek
Twitter
Fotoalbum
NEC Delfzijl 1 - DESZ 1 >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams