DESZ komt niet verder dan een gelijkspel

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 85

Maandag 31 augustus | PESSE- De hoofdmacht van DESZ kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Pesse dat uitkomt in de zondag 2e klasse. De gastheren kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De Sluzigers deden voor rust nog iets terug. Na de rust was DESZ sterker maar kreeg het vlak voor tijd een tegentreffer om de oren. Kort hierna kwamen de rood-witten weer langszij, eindstand 2-2.

DESZ zette hoog druk op de defensie van Pesse wat in de beginfase van de wedstrijd leidde tot een aantal kansen voor de Sluzigers. Tom Kisjes en Danny Moorman waren dichtbij de openingstreffer maar beide pogingen werden gepareerd door de sluitpost van Pesse. Kort hierna kwam Pesse op voorsprong. Na een te korte kaats van D. Moorman en niet goed ingrijpen van Karlo Naberman draaide de spits van Pesse weg bij Robbert Elken en schoot de bal in de korte hoek langs Jordy Slager, 1-0.

DESZ ging opzoek naar de gelijkmaker maar zij speelden vooral tegen zichzelf. De Sluzigers vergaten te voetballen en maakten het de thuisploeg gemakkelijk door veelal de lange bal te hanteren. In een rommelige fase wist DESZ via Kuurman op gelijke hoogte te komen. Kuurman speelde zichzelf vrij aan de linkerkant van het veld en dribbelde het 16 meter gebied in waarna hij de bal onder de keeper door schoof, 1-1. De beste aanval van de wedstrijd was vlak voor het rustsignaal. Via Etienne Moorman en Tom Kisjes werd Robert Redder vrij gespeeld op zo'n 12 meter van het vijandelijke doel, zijn poging eindigde naast het doel van Pesse. Ruststand 1-1.

Na rust nam DESZ meer initiatief aan de bal en speelde het iets beter voetbal. DESZ kreeg een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Ditmaal was het Herwin Talen die net naast schoot. De rood-witten hielden druk op de defensie van de thuisploeg en bleven zoeken naar de voorsprong. DESZ creƫerde kansen via Thomas Witte, Tom Kisjes en Karlo Naberman maar de stand bleef gelijk.

Het wachten was op een doelpunt van DESZ. De gastheren waren nauwelijks in de doelmond van DESZ geweest maar kregen in de 78e minuut de ultieme kans om op voorsprong te komen. Een makkelijk gegeven penalty werd overtuigend binnen geschoten, 2-1. DESZ kon weer van voor af aan beginnen. Echter hadden de Sluzigers een snel antwoord, wederom was het Frank Kuurman die zichzelf vrij speelde en op identieke wijze de 2-2 op het scorebord schoot. DESZ probeerde op voorsprong te komen via een heus slotoffensief maar dit was tevergeefs, eindstand 2-2.

Selectie DESZ
Jordy Slager, Arjan Krabbe, Robbert Elken (58'Gerjan Konterman), Karlo Naberman, Bjorn Vinke (70'Mark Elken), Herwin Talen, Etienne Moorman, Frank Kuurman, Danny Moorman (45'Thomas Witte), Robert Redder, Tom Kisjes.

Volgende week speelt DESZ een thuiswedstrijd tegen FC Wolvega, aanvang wedstrijd 14:45 uur.