DESZ knokt zich terug en pakt punt

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 4

Zondag 20 oktober | ZWARTSLUIS- De hoofdmacht van DESZ is er wederom niet in geslaagd om als winnaar uit de strijd te komen. Voor rust zagen zij hoe de gasten op voorsprong kwamen. Na de theepauze verdubbelde de Griffioen de score. DESZ maakte vervolgens de snelle aansluitingstreffer, in de slotfase viel de 2-2 maar verder dan dit kwamen beide ploegen niet. Eindstand 2-2.

In de beginfase van de wedstrijd werd de Griffioen gelijk al gevaarlijk door spits Robin Wagenaar, hij omspeelde Agterhuis maar schoot de bal net naast. De teams hielden elkaar na dit moment in evenwicht. DESZ kwam iets beter in de wedstrijd maar overtuigend was het zeer zeker niet.

In de 20e minuut opende Wagenaar terecht de score. Een aanval door het hart van de verdediging kon vanaf dichtbij worden ingeschoten door Remco Rosema, in eerste instantie bracht Agterhuis knap redding maar de rebound van Wagenaar was hem te machtig, 0-1. DESZ had het erg lastig met de ploeg uit Oosterwolde, het creëerde weinig tot geen kansen en speelde zo een kansloze eerste helft. Het eerste schot op doel van DESZ was dan in de 37e minuut van Mark Elken. Ruststand 0-1.

De beginfase van de tweede helft kende een doelpuntrijke start. Binnen twee minuten werd er aan beide kanten gescoord. Een lange bal vanuit de defensie van de Griffioen kwam op het hoofd van Geertman, hij kopte de bal tekort terug op Agterhuis waardoor Linneman simpel Agterhuis omspeelde en de bal in een leeg doel kon schieten, 0-2.

Aan de andere kant van het veld was het ook gelijk raak. Een voorzet vanaf de linker kant eindigde door een inzet van Kisjes op de paal, de ingevallen Ronny Bakker schoot in de rebound raak, 1-2. De aansluitingstreffer deed DESZ goed want hierna werd het gevaarlijker en feller in de duels. Via Kisjes en Esteie was het dichtbij de gelijkmaker, beide kopkansen gingen naast.

Het laatste kwartier van de wedstrijd kon het alle kanten op. Agterhuis bracht tweemaal knap redding op inzetten van Wagenaar en Nussy. Aan de andere kant van het veld bleef DESZ zoeken naar de gelijkmaker en die viel ook. Een fraaie voorzet van Esteie werd knap binnengekopt door Kisjes, 2-2.

In de laatste fase van de wedstrijd was het met name DESZ dat opzoek ging naar de winnende goal. De mogelijkheden waren er om de goal te maken. Zo brak Ronny Bakker door aan de rechterkant van het veld maar verstuurde een te scherpe steekpass waardoor de vrijstaande Moorman een teenlengte tekort kwam om de bal binnen te schuiven. De laatste kans was voor Karlo Naberman, vanuit een korte corner besloot hij op doel te schieten, zijn inzet eindigde helaas aan de verkeerde kant van de paal. Eindstand 2-2.

Gele kaart:
Arjan Krabbe

Renee Agterhuis, Erwin Geertman (Bas Klaver), Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Robbert Elken, Mark Elken (Ronny Bakker), Arjan Krabbe (Martijn van der Heide), Mika Esteie, Etienne Moorman, Danny Moorman, Tom Kisjes (©)

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij Drenthina op sportpark "De oude Ros", aanvang wedstrijd 14:30.