Nieuws

​DESZ knokt zich naar thuisoverwinning

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 8 april | ZWARTSLUIS – Het vlaggenschip van DESZ heeft weer eens een thuisoverwinning geboekt. Na twee nederlagen te hebben geleden tegen S.V. Bedum (2-3, red.) en S.V. Gramsbergen (0-4) werd DZOH opzij gezet. Voor de theepauze hielden de teams elkaar nog in evenwicht, door beide een keer te scoren. Na rust sloegen de rood-witten echter twee keer toe, zonder een tegentreffer te incasseren: 3-1.

De gastheren waren al gauw dichtbij de openingstreffer. Een voorzet vanaf links kwam voor de voeten van Danny Moorman, die daarmee het leer voor het inschieten had. Hij zag de doelman echter knap redding brengen. In de fase hierna golfde het spel op en neer, zonder dat één van beide teams de overhand had of gevaarlijk werd.

Na een krap half uur waren de gasten voor het eerst bijna trefzeker. De bal werd vanaf links teruggelegd op één van de aanvallers, echter maaide hij finaal over het leer heen. Renee Agterhuis kon het speeltuig hierdoor in tweede instantie alsnog wegwerken. Hierna waren de Sluzigers tweemaal dichtbij een treffer via Tom Kisjes en Moorman. Een treffer bleef uit.

Deze viel vervolgens wel aan de andere zijde van het veld. De bezoekers verdienden een vrije trap op de rand van het rood-witte zestienmetergebied, welke werd getrapt door Tim Aasman. Hij legde de bal met veel gevoel in de verre hoek: 0-1. Op slag van rust kwam DESZ op gelijke hoogte. De ploeg kreeg een strafschop, welke door Karlo Naberman tegen de touwen werd geschoven: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Binnen enkele minuten na de theepauze waren de gastheren dichtbij de voorsprong. Dimitri Kamerling (archieffoto) ontving het speeltuig achter de verdediging en knalde deze ineens op doel. De sluitpost van DZOH bracht echter knap redding. Door het uitblijven van een treffer bleef het duel spannend en hielden beide teams hoop op een driepunter. Via Kisjes was de thuisploeg gevaarlijk. Zijn inzet ging net voorlangs.

In de 78e minuut was het dan toch raak voor DESZ. Kisjes draaide met een handige voetbeweging weg bij zijn directe tegenstander en schoof dit keer wel raak: 2-1. In de eindfase van de wedstrijd ging DZOH op zoek naar de gelijkmaker, maar zij bleken aanvallend onmachtig. De geboden ruimte stelde Moorman vervolgens in staat om het laatste beetje hoop van de gasten aan flarden te schieten en de eindstand te bepalen: 3-1.

Volgende week speelt DESZ de uitwedstrijd tegen NEC Delfzijl. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Centrum.

Scoreverloop:
0-1 Tim Aasman
1-1 Karlo Naberman
2-1 Tom Kisjes
3-1 Danny Moorman

Opstelling DESZ:
Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Björn Vinke, Remco Lachenal, Habieb Kalu (Kevin de Kleine), Dimitri Kamerling, Jarno Nieborg (Hans de Boer), Tom Kisjes, Danny Moorman.

Foto: Jan Willem Oldenbeuving

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Tamek
superstersponsor Tamek
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams