DESZ knokt zich naar remise in Hoogeveen

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 39

Maandag 21 maart | HOOGEVEEN- Het vlaggenschip heeft een punt over gehouden aan de ontmoeting met De Weide. Voor rust wisten de groenhemden het leer achter Henrico Abma te koppen, 0-1. Na de theepauze was DESZ de betere ploeg en scoorde het via Kisjes de gelijkmaker. In de slotfase werd DESZ dreigend maar wist het niet meer te scoren, eindstand 1-1.

De Sluzigers hadden het in de beginfase ontzettend lastig tegen het goed verzorgde voetbal van De Weide. Na 10 minuten spelen kreeg DESZ de ultieme kans om op voorsprong te komen. Een goed genomen hoekschop van Naberman belandde in een scrimmage. Danny Moorman schoot het leer op de deklat en Kisjes had in de rebound te weinig kracht om de bal over de doellijn te werken. Het spelbeeld bleef onveranderd. DESZ had moeite om druk te zetten op de laatste linie van de groen-witten waardoor De Weide de controle had over de wedstrijd.

In de 32e minuut kwam de Weide verdiend op voorsprong. Een goed lopende aanval werd over de linkerkant bracht de spits van de Weide in stelling om te scoren, echter bracht Abma knap redding en verwerkte hij de bal tot een hoekschop. De hoekschop kon makkelijk weggewerkt worden door Krabbe. Doordat DESZ geen druk op de bal zette kon deze weer eenvoudig voor het doel geslingerd worden, Strijker kopte bij de eerste bal de bal onder Abma door, 1-0. DESZ moest vanaf dat moment uit een ander vaatje tappen om de punten mee naar Zwartsluis te nemen.

Na de theepauze kreeg DESZ meer grip op het middenveld waardoor DESZ meer druk kon uitoefenen op de gastheren. In de 62e minuut kregen de rood-witten een mogelijkheid om langszij te komen, echter schoot Frank Kuurman een vrijebal in de muur. De Sluzigers kregen meer grip op de wedstrijd, speelden in balbezit beter voetbal en werden vooral gevaarlijk via de zijkanten.

In de 71e minuut was daar dan eindelijk de bevrijdende treffer voor DESZ. Een overtreding op Esteie was de aanleiding van de vrijebal, wederom stond Kuurman achter de bal. Zijn poging werd op fantastische wijze uit de kruising geplukt door de goalie, Kisjes was alert in de rebound en werkte de bal binnen, 1-1. Met nog 20 minuten te gaan kwam DESZ beter in de wedstrijd. Via Krabbe kreeg DESZ de mogelijkheid om de drie punten mee te nemen, zijn inzet werd wederom gekeerd door de keeper. De Sluzigers hebben het vooral in de eerste helft laten liggen en mogen tevreden terug kijken met een punt, eindstand 1-1.

Opstelling DESZ

Abma, Talen, van der Heide, Elken, Vinke (45'Konterman), Krabbe, Naberman, Redder, Moorman (55'Esteie), Kisjes, Kuurman.

Doelpuntenmaker DESZ
1-1 Tom Kisjes

Volgende week speelt DESZ de belangrijke uitwedstrijd tegen Bedum. De ploeg uit Groningen staat 2 punten boven DESZ, een mooie ontmoeting tussen de nummers 3 en 4. Aanvang wedstrijd 15:00.
Tevens zal er een bus afreizen naar Bedum, aanmelden kan in de kantine.