​DESZ knokt zich naar eerste uitzege

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 18 februari | NIEUWLEUSEN – Het eerste elftal van DESZ heeft er een tijdje op moeten wachten, maar de eerste uitzege van dit seizoen is eindelijk een feit. Rode lantaarndrager S.V. Nieuwleusen werd daarvoor opzij gezet. De overwinning kreeg pas in de tweede helft gestalte. De rood-witten scoorden na rust namelijk driemaal, zonder zelf een tegentreffer te incasseren: 0-3.

De beginfase van het duel was voor de bezoekers. Zij zetten hun tegenstander vroeg onder druk en stopten hier veel energie in. Dit leverde hen enkele goede mogelijkheden op. Zo schoof Remco Lachenal het leer twee keer voorlangs, terwijl Robin Rook de bal net naast werkte na een vrije trap vanaf rechts.

De gastheren lieten zich hierna eveneens gelden. Via snelle uitvallen werden zij meerdere keren gevaarlijk. Mede door goed keeperswerk van Renee Agterhuis bleef een doelpunt echter uit. Enkele minuten voor rust leek de thuisploeg op weg naar de openingstreffer. Met een uiterste krachtsinspanning wist Karlo Naberman hen het scoren te beletten. Ruststand: 0-0.

Na rust gingen de rood-witten verder waar zij voor de theepauze gebleven waren. De ploeg voetbalde goed, combineerde waar mogelijk en koos veelvuldig de aanval. Tom Kisjes was in deze fase twee keer gevaarlijk. Na twintig minuten kreeg DESZ loon naar werken. Danny Moorman kopte van dichtbij een rebound tegen de touwen: 0-1.

Met nog ruim twintig minuten te spelen, gingen de gastheren met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Aan de Sluzigers de taak om hen van het lijf te houden. Dit lukte hen zonder al te veel problemen. Tot grote kansen kwam de thuisploeg niet. Agterhuis moest slechts één keer handelend optreden.

Aan de andere zijde van het veld viel in die zin meer te beleven. De rood-witten kregen meer ruimte en maakten hier enkele minuten voor het laatste fluitsignaal optimaal gebruik van. Kisjes werd aangespeeld in het zestienmetergebied, draaide weg en ramde het speeltuig langs de doelman: 0-2. Twee minuten later bepaalde diezelfde Kisjes de eindstand. Lachenal vond hem voor het doel: 0-3.

Volgende week zaterdag speelt DESZ geen wedstrijd. Donderdagavond wordt er wel een oefenwedstrijd tegen SVM 1 afgewerkt. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor 3 maart. De rood-witten gaan dan op bezoek bij FC Klazienaveen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Planeet.