DESZ JO9-3 bekert door!

Auteur: Roel Postma. Foto's: 4

Maandag 12 september | ​De ochtend begint met een heerlijk zonnetje, de jongens en leider/trainers zijn enthousiast dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie voetbalwedstrijd.

VENO begint sterk aan de wedstrijd, de jongens van DESZ moeten er nog even inkomen. De eerste 10 minuten zijn voor de bezoekers, zij hebben de overhand en voeren de druk goed op. VENO opent de score met een hard afstandsschot op het doel van DESZ, 0-1.

De fans moedigen de jongens van DESZ enthousiast aan waardoor de voorsprong van VENO niet lang duurt. Nog voor de rust weet DESZ op gelijke hoogte te komen door een goed doelpunt van Koen Geertman, 1-1. DESZ komt zelfs op voorsprong in de eerste helft. Uit een flitsende aanval scoort Milan Voerman de 2-1 voor DESZ. Dit is tevens de ruststand.

Na de rust gaat DESZ gewoon door met scoren en weten ze uit te lopen op VENO. Van de voet van Julian Overmars komt het derde doelpunt, 3-1. Daarna weet Isa Boerhof met haar goede schot de stand op 4-1 te brengen. De jongens van VENO proberen nog terug te komen en maken er 4-2 van. Echter laat DESZ ze niet verder terugkomen mede door een goede verdediging van Evan Fix en Niels Broekhuizen, een paar knappe reddingsacties van keeper Steyn Postma en ook Boris de Jonge weet meerdere malen door slimme bewegingen de bal te veroveren van de tegenstander.

DESZ loopt zelfs verder uit en weet nog twee keer te scoren voor het fluitsignaal luid voor het einde van de wedstrijd, Owen Smeijers weet uit een snelle uitbraak de 5-2 te maken en Koen Geertman scoort zijn tweede van de wedstrijd. Eindstand 6-2 voor DESZ JO9-3.

Na 3 prachtige wedstrijden te hebben gespeeld en gewonnen, bekert DESZ JO9-3 door!!