DESZ JO9-1 lijdt tweede nederlaag tegen Hoogeveen JO9-2

Auteur: Henk Kuik. Foto's: 31

Donderdag 29 september | Na de laatste overwinning voor de beker tegen sc Emmeloord en de zeperd tegen MSC JO9-1, 9-1 nederlaag, moest het team van Elco Winter en Pieter Volken aantreden tegen Hoogeveen dat hun eerste wedstrijd voor de competitie met 5-0 verloren had van de Jeugd Van Zuidwolde.

Ook de tweede wedstrijd in de 1e klasse van de KNVB liep uit op een nederlaag. De Drenten wonnen de wedstrijd met 3-4. Vol goede moed begonnen de mannen en dame aan de wedstrijd die onder leiding stond van de goed fluitende Gerko Wijnholds. De eerste aanvallen waren dan ook voor de Sluzigers. Na een mooie aanval in de 8e minuut met een fraai schot op doel, dat geen goal opleverde, was het in de 10e minuut wel raak. Een fraaie aanval werd mooi afgerond 1-0.

Meteen hierna drongen de blauwhemden uit Hoogeveen DESZ in de verdediging. Een aantal schoten op het doel van keeper Sylvain Kikkert gingen over of langs het doel. In deze fase van de wedstrijd kwam van team van Elco en Pieter niet onder de druk van de aanval van Hoogeveen uit. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong aangezien ook een schot op de paal van de Drenten geen gelijke ruststand bracht.

Na de nodige aanwijzingen van de trainers ging DESZ JO9-1 meteen ten aanval in de 2e helft en was men niet gelukkig met een schot op de paal in de 1e minuut. In de 2e minuut was het meteen daarop wel raak voor Hoogeveen. Slecht verdedigen aan Sluziger kant bracht de 1-1 op het scorebord. Kort hierna kwamen de Hoogeveners op 1-2.

Een mooie aanval van DESZ in de 13e minuut bracht de stand op 2-2. Drie minuten later werd de gelijke stand al weer gewijzigd. Uit een snelle aanval werd het 2-3. In de 19e minuut kreeg Hoogeveen een corner en hieruit werd met een fraai schot de 2-4 gescoord en meteen hierop werd via een DESZ- aanval over links de eindstand 3-4 aangebracht.