Nieuws

DESZ JO19-1D laat zien dat het goed kan voetballen

Auteur: Tom Kisjes.

Donderdag 1 september | De mannen van Gerjan van de Belt namen het woensdag 31 augustus op tegen de mannen van 'Sluziger' Jan Nieborg uit Zuidwolde, JVZ JO19-1. DESZ dat vorig jaar een moeilijk seizoen kende in de 1e klasse is (gezien de stand) dus ook logischerwijs gedegradeerd naar de 2e klasse 01. Komend jaar zal dit anders zijn, de technische staf heeft een verandering doorgevoerd, Erik-Jan Bols is erbij gekomen als assistent en de altijd betrouwbare leider Gerrald Bols behoudt zijn functie. Deze mannen, samen met trainer Gerjan van de Belt, zullen er alles aan doen om dit jaar bovenin mee te draaien in de 2e klasse! Dat begint vanavond al met een een mooie oefenwedstrijd tegen JVZ, dit zou dus een mooie meting kunnen worden om te zien waar DESZ staat, anderzijds is het belangrijk om minuten te maken aangezien de competitie op het punt van beginnen staat.

DESZ kwam erg goed uit de startblokken, de eerste kans was dan ook in de 5e minuut te noteren. Een goed lopende aanval over de linkerkant kwam via een pass van Elken voor de voeten van van Bethem, hij kon de bal niet de goede richting meegeven waardoor het gevaar groter leek dan het was. Het spel van DESZ was goed verzorgd er werd rustig gekeken waar de ruimte ontstond en waar nodig de bal weer uitgehaald en het dan via de andere kant te proberen. JVZ zakte in om vanuit daar gevaarlijk te worden, die kans die kwam er dan ook in de 17e minuut, een gevaarlijke uitbraak terwijl DESZ op de helft van de tegenstander stond, de bal ging over de rechterkant bij JVZ kwam voor de goal maar de linksbuiten had het vizier niet op scherp en schoot de bal naast. DESZ werd wakker geschud en liet zich niet uit het veld slaan, een fantastische pass van Dekker op Elken leidde de treffer in, Elken zag dat van Benthem mee was gelopen in de 16 meter, speelde de bal op een zuivere manier aan en van Benthem schoot de bal achter de doelman, 1-0! In die tussentijd kwam de ergernis bij JVZ al lichtelijk naar boven waar DESZ optimaal van profiteerde. B.Vinke heeft een goed linkerbeen en dat liet hij nog is eventjes dunnetjes zien, een geweldige pass vanuit achteruit zette Elken alleen voor die keeper, laatstgenoemde bleef koel en schooft de bal tussen de palen, 2-0! Rond de 30e minuut werden er wissels toegepast, vooraf was bekend dat DESZ in 3 blokken zou gaan spelen i.v.m de conditionele gesteldheid van de jongens. De wissels pakte op dat moment niet goed uit, JVZ sloeg kort na die wissels toe. Een bal over links werd goed verwerkt door de linksbuiten die op zijn beurt een 'schotje' op doel loste, de Haan zag er bij dit schot niet goed uit en verwerkte de bal via een stuit in eigen doel, 2-1. Binnen een mum van tijd was JVZ gevaarlijk, J.Klaver dekte aan de verkeerde kant waardoor een steekpass vanuit achteren de linksbuiten 1 op 1 zette, de Haan revancheerde zich knap door deze 1 op 1 bal te pakken. Misschien op dat moment tegen de verhouding in maakte DESZ (de Kleine) een geweldige vrijetrap. De Kleine ging achter de bal staan en schoot de bal met veel overtuiging via de deklat binnen, 3-1! Dit is tevens de ruststand.


DESZ ging in het tweede bedrijf door waar het de eerste helft mee geëindigd was, fel op de tegenstanders huid zitten. Via Elken en Terwel waren zij nog een keer gevaarlijk. Op dat moment misschien wel tegen de verhouding in scoorde JVZ de aansluitingstreffer, 3-2. De koppies gingen wat hangen, conditioneel werd het zwaarder en voetballend werd het minder wat logisch is als je kijkt naar de voorbereiding van DESZ. Voor het doel van JVZ was er niet zoveel meer te gebeuren, aan de andere kant wel.. De Haan liet via een paar katachtige reddingen zien waarom hij in de goal hoort te staan maar ook hij kon niet voorkomen dat de 3-3 binnen werd geschoten. En eigenlijk zet dit verhaal van vorig jaar zich een beetje voort, goed voetbal – voor staan en toch verliezen, in de slotfase sloeg JVZ nog eenmaal toe, eindstand 3-4.

Ondanks het verlies kunnen de jongens terug kijken op een goede pot, er werd bij vlagen zeer goed gevoetbald. De leiding kan hier zeker verder mee en de jongens kunnen met vertrouwen toewerken naar de volgende wedstrijd, dat is een bekerwedstrijd tegen DKB thuis om 12:00! Tot dan.

Opstelling DESZ: de Haan, J.Vinke, Halfmouw, B.Vinke, J.Dekker, O'dowd, de Kleine, Kats, T.Dekker, van Benthem, Elken, Aubri, Terwel, van Assen, Hekman, J.Klaver

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams