DESZ JO19-1 wint in het Drentse Gieten

Auteur: William Akkerman.

Zondag 12 februari | Wedstrijdverslag van zaterdag 04-02-2023: Na een paar gezellige feestdagen en een tweetal oefenwedstrijden was het eindelijk weer zover. Een competitiewedstrijd in de Hoofdklasse C. We mochten hier weer werken aan onze ongeslagen reeks die we al vanaf november weten vast te houden.

Ditmaal ging de reis naar het afgelegen Gieten. Nog nooit van gehoord of tegen gespeeld, dus moesten wij maar gewoon ons eigen spelletje spelen. Dit ging gelijk goed, na een wat mislukte terugspeelbal van de linksback van Gieten was Tijmen de Vries heel scherp waarna hij nog net de punt van de schoen er tegenaan kon zetten. Hierdoor schoof hij na maar liefst 1 minuut al de 0-1 langs de oren van hun doelman.

Het viel beide kanten op doordat Gieten veel ruimte wist te benutten door op de lange bal te gaan spelen. Hierdoor speelde DESZ ondanks de voorsprong erg moeizaam, wat na een kwartier resulteerde in de 1-1.
Dan weer terugkomend op de keeper van Gieten, die we bij naam niet gaan noemen. Deze jongen was erg onder de indruk van onze nummer 12, zelf zo erg dat hij er onbewust voor koos om de bal in de voeten van onze Tijmen te spelen. Van een metertje of 20 wist Tijmen zijn 2e binnen te schieten gezien de doelman wat ver uit zijn goal stond.

5 minuutjes voor rust komt de bal bij Jelmer die besluit de bal bij Sven Eilander in te leveren. Op de hoek van de 16 kiest Sven ervoor om diezelfde doelman eens uit te testen. Dit moment had echter niks met testen te maken, gezien Sven het een beter idee vond om die bal de verre kruising in te jagen. Stand 1-3.

Dit was alles over de 1e helft, niet hoe we precies wilden maar zeker niet slecht te noemen. De 2e helft was daarentegen erg slecht. Na 10 minuten kregen we de 2-3 om de oren, vlak daarna de 3-3. Na een zware taaie slotfase komt de bal voor de voeten van Eddy, die de bal zo hard voor geeft dat een jongen van Gieten hem in eigen goal loopt. Dit gebeurde 3 minuten voor het einde waardoor we de mannen van Gieten willen bedanken voor de cadeautjes en de 3-4 overwinning, want zonder dit geluk konden wij die 3 punten zeker vergeten.

Nu werken we volgende week naar de wedstrijd Hoogeveen thuis, in de hoop op een betere wedstrijd.

1' Tijmen de Vries 0-1
28' Tijmen de Vries 1-2
40' Sven Eilander 1-3
87' Eigen doelpunt 3-4