Nieuws

​DESZ JO19-1 wint eerste wedstrijd van het seizoen

Bekijk alle foto's!
Auteur: William Akkerman. Foto's: 6

Dinsdag 30 augustus | Na 3 intensieve eerste trainingen werd er afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen 1e klasser ZAC JO19-1 uit Zwolle. Door de warmte was het nogal een moeizame wedstrijd dat uiteindelijk wel resulteerde in een overwinning.

Het eerste kwartier begonnen wij met het constant onder druk zetten van de tegenstander, die hier niet altijd goed mee om kon gaan. Na een goede corner van Sven Eilander kwam hij precies bij William Akkerman terecht die helemaal vrij de 1-0 binnen kopte. Enkele minuten later raakt DESZ de bal kwijt waarna ZAC flink begon te counteren. Door het slechte omschakelen van DESZ maakte hun spits een knappe goal na een strakke voorzet van hun rechtsbuiten. Stand 1-1.

Na een kwartier druk zetten begonnen we wat in te zakken waardoor ZAC wat meer lucht kreeg. De eerste pijntjes begonnen bij sommige spelers ook al op te komen door het warme zonnetje. We kregen daarom gelukkig een drinkpauze van onze topscheids Henk ten Klooster. Na een goede actie van Sven schoot hij op doel waar de keeper nog redding bracht, maar in de rebound stond Jona Marsman op de goede plek en kon zonder problemen de 2-1 binnen schuiven.
Ruststand DESZ 2-1 ZAC.

De 2e helft creëerde DESZ wat minder kansen en ging het meer op balbezit spelen. Alles onder controle tot er in de opbouw iets mis ging op het middenveld. Chris schoof de bal onbewust bij de tegenstander in de voeten, waardoor onze Lex ineens 1 op 1 tegen de spits van ZAC kwam te staan die hem langs onze keeper Lex wist te schieten. 2-2.

Even later lukt het Tijmen de Vries de bal op het middenveld te veroveren die na goed voetbalspel uiteindelijk zelf de bal van een afstandje in de linker hoek plaatst. Stand 3-2. Op een gegeven moment raken onze spelers steeds meer uitgeput en kun je merken dat het seizoen net onderweg is. Zo kregen mensen pijntjes, kramp of blaren onder hun voeten waardoor we de laatste 5 minuten zelfs met 10 man kwamen te staan. Dit resulteerde voor ZAC nog in een grote 1 op 1 kans maar Lex Feenstra wist zijn hoofd koel te houden en maakte een mooie redding waardoor we mede door hem de overwinning op ons mochten nemen. Met als eindstand 3-2.

Komende woensdag 31 augustus komt OWIOS JO19-1 op bezoek bij de mannen van Gert, Fred, Jan en Bertwin. De wedstrijd zal om 20:00 uur van start gaan.


(Auteur: William Akkerman. Foto's gemaakt door Bram ter Stege)

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams