DESZ JO19-1 pakt koppositie in Hoogeveen

Auteur: Marian Overmars. Foto's: 76

Zaterdag 9 april | Na een midweekse tegenvaller tegen Staphorst herpakte JO19-1 zich in Hoogeveen door te winnen van mede koploper HZVV. In een wedstrijd waar werkelijk alle seizoenen voorbij kwamen werd het uiteindelijk 2-5.

Binnen 10 minuten ontsnapte Janiek aan de aandacht van de verdedigers van HZVV na een goede steekpass van Sven. Na een strakke voorzet kwam de bal exact voor de voeten van Chris die fraai afrondde, 0-1.

In een korte fase waarin HZVV het betere van het spel had werd het vervolgens 1-1.

Vlak voor rust maakte Chris de 1-2. Na een vlot lopende aanval legde Janiek de bal breed op Chris die de bal met de punt van de schoen binnen wist te schuiven.

Na rust wisten de heren van JO19-1 al snel het doel weer te vinden en kon Chris een hattrick noteren. Na het niet goed wegwerken van de bal door de keeper wist Chris de bal te ontfutselen, omspeelde de keeper, speelde de laatste verdediger uit en scoorde nonchalant de 1-3 in een leeg doel.

Kort hierna scoorde HZVV de 2-3 uit een corner en werd het wederom spannend. Met een marge van 1 was de wedstrijd in het laatste half uur nog niet gespeeld en hing de 3-3 in de lucht. DESZ kwam onder druk te staan maar tot scoren kwam HZVV gelukkig niet meer. De laatste paar minuten wist DESZ de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een counter maakte Janiek na een voorzet van Chris de beslissende 2-4 en wist Jona in blessuretijd uit een vrije trap van Eddy de bal fraai en zo hard als de hagel viel binnen te schieten.

Zo staat de ploeg van Albertjan Overmars halverwege de competitie aan kop en wacht woensdagavond 20 april de uitwedstrijd tegen JVZ in Zuidwolde. Een volgende uitdaging.