DESZ JO19-1 leidt in de Hoofdklasse (3e Fase) C

Auteur: Henk Kuik. Foto's: 45

Maandag 17 april | De oudste jeugd van DESZ heeft zaterdag de leiding in haar klasse behouden met een krappe 1-0 zege op de leeftijdsgenoten van SJO FC Coevorden JO19-1.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor de mannen uit Zwartsluis. Slechts één uitval van de Drenten viel te noteren, maar door snel uitkomen van keeper Lex Feenstra werd dit deskundig opgelost. Overigens had de doelman een rustig begin van de middag door het matige aanvalsspel van Coevorden.

Na 25 minuten was er een schot van spits Tijmen de Vries die door de keeper van de tegenstander knap werd gekeerd. Eén minuut later kopte Janick Meijerink op doel, maar miste. Een tweetal minuten later schoot Tijmen de Vries weer op doel. Ook dit schot liet het net niet bollen. Een kopbal van Chris Schoonewelle en een schot van Janick Meijerink die beide over en naast gingen, zorgden ervoor dat beide teams met een 0-0 tussenstand de thee opzochten.

Na de rust verscheen linker verdediger Tiemen van Dijk niet meer binnen de lijnen.Hij werd vervangen door Huub Geertman.

De thee had de Sluzigers goed gedaan want binnen twee minuten was het raak. Tijmen de Vries roste de bal achter de Coevorder keeper: 1-0

In de 15e minuut moest Damian Jansen met een blessure het kunstgras verlaten en werd vervangen door Jelmer Meijerink.

In de 18 minuut moest Robin Marsman een gele kaart incasseren van de goed leidende scheids Ronald Marsman. Ook schoten van Sven Eilander en Chris Schoonewelle misten de juiste richting zodat er nog een spannende eindfase was, temeer daar de Drenten nog een klein offensief in petto hadden. Eigenlijk de enige fase in de éénzijdige wedstrijd waar de inwoners van Coevorden hun aanvallende intentie toonden.

Met nog 7 minuten te spelen werd Robin Marsman vervangen door Bram ter Stege en toen 5 minuten voor tijd spits de Vries bij een schot de doelpaal raakte, bleef de 1-0 eindstand op het scorebord staan.

DESZ JO19-1 leidt met 19 punten uit zeven wedstrijden de 3e fase in de Hoofdklasse C.

Zaterdag 22 april speelt het team weer thuis. Tegenstander is Annen JO19-1. Aanvang 12:15 uur.