DESZ JO17-1 wint met 4-1 bij SC Rouveen

Auteur: Maikel Westhuis​.

Dinsdag 29 november | Woensdag 9 november stond er voor DESZ een oefenwedstrijd op het programma tegen Rouveen. Rouveen speelt in de eerste klasse en was voor DESZ dus een hele mooie kans om te kijken hoe het niveau in de eerste klasse is.

DESZ begon slap in het begin van de wedstrijd. Rouveen zette veel druk waardoor het moeilijk was om op te bouwen. De boys van Rouveen zaten er elke keer tussen en het was voor DESZ moeilijk om bij het doel van Rouveen te komen. Toch wist DESZ een doelpunt te maken. Farbod scoorde de 0-1 in de 23e minuut. Niet kort daarna scoorde Arjan ook de 0-2. En met deze stand gingen de boys ook de rust in.

Na de nodige bespreking van de trainers, gingen de boys weer het veld op voor de tweede helft. Kort na rust kwam Rouveen op de 1-2 door balverlies op het middenveld. Keeper Maikel kon de bal wel vertragen maar niet stoppen en de bal rolde ongelukkig het doel in.

Maar de boys van DESZ kwamen maar voor een ding en dat is winnen. Leon scoorde in de 53e minuut een mooi doelpunt en werd het 1-3. En na het doelpunt van Matthijs was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen kregen nog wel kansen maar geen maakte meer een doelpunt. En zo ging DESZ met een 1-4 winst terug naar de Sluus toe.

Wedstrijdverloop:
23' 0-1 Farbod
30' 0-2 Arjan
46' 1-2 tegendoelpunt