DESZ JO17-1 viert kampioenschap

Auteur: Marian Overmars. Foto's: 75

Zondag 29 mei | Met de Nacht van Zwartsluis nog in hoofd en benen vertrok DESZ JO17-1 rond 09:30 richting Veenoord. Om 11:00 uur moest afgetrapt worden tegen s.v. Twedo JO17-1. "Op een groen, groen, groen, groen knollen- knollenland" werden de toeschouwers getrakteerd op een vooraf al te verwachten niet al te beste wedstrijd.

Na 35 minuten kwam DESZ op achterstand maar gaven een minuut later antwoord door de 1-1 binnen te schieten. Bjardney wist de bal handig langs de uitgekomen keeper te werken en schoot eenvoudig binnen. Nog geen twee minuten later kopte Kyan de 1-2 binnen na een mooie voorzet van Robin. Lange tijd gebeurde er vrij weinig maar dat nam de spanning niet weg. Ook in de tweede helft wisten geen van beide ploegen tot scoren te komen. De tijd tikte langzaam weg. Zou het genoeg zijn?

Met nog een kwartier te spelen zag (alleen) de scheidsrechter een overtreding op een Twedo speler in het strafschopgebied en legde de bal op de stip. Een wat dubieus moment met helaas de 2-2 tot gevolg. Nog geen 3 minuten later wist Twedo ook de 3-2 op het scorebord te zetten waardoor de kans op het kampioenschap deze zaterdag ver weg leek. Vermoeid, gefrustreerd en wat gehaast werd geprobeerd in de laatste minuten de gelijkmaker nog binnen te schieten maar het mocht niet zo zijn.

Met hangende koppies werd de kleedkamer opgezocht.....maar veel tijd om de wedstrijd en het verlies te overdenken was er niet. Staphorst bleek de wedstrijd tegen Raptim met een 3-3 gelijkspel te hebben afgesloten waardoor het kampioenschap deze zaterdag alsnog in de wacht werd gesleept. Een vreemde manier om kampioen te worden, het was even schakelen, maar de vreugde was er niet minder om!