DESZ JO17-1 start goed in de competitie

Auteur: Bas Klaver.

Donderdag 29 september | Het was weer zover zaterdagochtend 17 september, ST Creil-Bant JO17-1 stond in de agenda. De boys van DESZ kregen een voorbespreking en daar moesten ze het mee doen. Daarna de warming-up en toen was het moment aangebroken, de wedstrijd begon!

DESZ begon sterk en zette hun tegenstander meteen onderdruk waardoor er in de negende minuut al een kans werd gecreëerd door Mathijs die een voorzet gaf op Arjan maar de kans helaas niet benutten. Niet heel veel later in de twaalfde minuut brak Bas van achter uit en gaf de bal voor op Arjan maar die miste net de bal… maar het was Hans-Jan die alsnog de 1-0 wist binnen te tikken.

In de veertiende minuut werd Arjan onderuit gehaald in het strafschopgebied en hij krijgt hiervoor een penalty en deze schiet hij natuurlijk binnen 2-0. Niet heel veel later kreeg DESZ weer een kans en was het de beurt aan Mathijs die de 3-0 scoorde. In de tussentijd werd er lekker gevoetbald en werden er kansen gecreëerd maar helaas niet afgemaakt.

Maar in de zesentwintigste minuut werd de combinatie Creil-Bant toch nog gevaarlijk en schieten ook nog de 3-1 binnen. Gelijk daarna werd Creil-Bant weer gevaarlijk en schoten nog eens op doel maar daar was Maikel die redding bracht.

In de achtendertigste minuut werd Creil-Bant nog een keer gevaarlijk en kregen een kansje maar daar was Maikel met wederom een prima redding. Intussen was Bas geblesseerd geraakt en het fluitsignaal van de scheids klonk…. rust.

In de kleedkamer werden er wat wijzigingen in de opstelling doorgevoerd. Bas ging er geblesseerd af ook werden er nog wat verbeter puntjes besproken. De wedstrijd DESZ – Creil-Bant mocht weer van start gaan voor de tweede helft.

Na weer een tijd gevoetbald te hebben kwam de bal terecht bij Stan in die in de zevenenzestigste minuut uit een mislukte voorzet scoort en dit was de 4-1. Vijf minuten later was het wederom Matthijs met de kans en hij speelde de bal door de benen van de keeper heen en zorgt voor de 5-1 op het scorebord.

Drie minuten later een afstandsschot van Jasper, maar deze ging helaas net over. Vlak voor tijd was het Farbod die voor de 6-1 tekende, door de keeper uit te spelen en dit was tevens de eindstand.