DESZ JO17-1 heeft geen schijn van kans tegen Hatto Heim JO17-1

Auteur: Pascal van Dijk.

Zondag 3 september | Voor de mannen van JO17-1 stond zaterdag 2 september de eerste van drie bekerwedstrijden op het programma. Vorige week werd het nieuwe seizoen begonnen met een oefennederlaag tegen Nunspeet JO17-1. De tegenstander van de eerste bekerwedstrijd was Hatto Heim JO17-1.

Met een defensieve opstelling begon DESZ aan de wedstrijd. Er was een goed blok gecreeƫrd op het middenveld, zodat het voor de mannen uit Hattem moeilijk was om dichtbij de goal te komen. Dit lukte ook aardig. De uitploeg kreeg weinig kansen. Ze konden goed voetballen, maar verder dan de 16 kwamen ze niet. Na een foute inspeelpass door het midden, kon de spits echter wel door de verdediging, wat een 0-1 achterstand betekende halverwege de eerste helft.

Ook het restant van de eerste helft kregen ze nog maar weinig kansen. Via Riekelt kreeg JO17-1 de laatste 10 minuten nog een aantal kansen via een uitbraak. Er werd helaas niet gescoord.

In de tweede helft was het verzet van DESZ al snel gebroken. Na 6 minuten in de 2e helft werd er al 2 keer gescoord door Hatto Heim. Daarna liep de score geleidelijk op naar 0-8. Toch was het slotakkoord voor DESZ. In de 79e minuut mocht DESZ een vrije trap nemen op 20 meter van de goal. Deze werd door Mika achter de keeper geschoten, 1-8.

Volgende week staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Dan is Berkum JO17-1 de tegenstander op Sportpark de Vegtlust.