DESZ JO17-1 grijpt de titel!

Auteur: Jarno van Eijken. Foto's: 91

Donderdag 6 december | Afgelopen zaterdag stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma voor DESZ JO17-1. De mannen van Zwiep en Van Eijken moesten in deze wedstrijd aantreden tegen Steenwijkerwold JO17-1. Bij winst mochten de jeugdige talenten zich als kampioen kronen van de 1ste klasse.

Nadat leider Arie Vonk alles had ingevuld op het digitale wedstrijdformulier, gaf scheidsrechter Pascal van Dijk het startschot voor uiteindelijk een waar spektakel.

DESZ startte goed en dit resulteerde al snel in twee goede kansen, echter was de afronding niet aanwezig. De Sluzigers hielden het overwicht gedurende de eerste helft, ook al was het niveau niet hoog. Het initiatief werd uiteindelijk nog in de eerste helft beloond. Na goed voorbereidend werk van Pierik wist Krabbe de bal achter de keeper te glijden na een scherpe voorzet. Hierdoor ging DESZ met een voorsprong de rust in en lag dus op titelkoers.

De tweede helft werd een spektakelstuk. Al snel na rust kwam Steenwijkerwold vanuit een counter knap op 1-1. DESZ probeerde weer de draad op te maken, maar kreeg al snel weer de deksel op de neus. Vanuit een voorzet van Steenwijkerwold werd er niet scherp genoeg gedekt door de laatste linie van de Sluzigers, hierdoor kon de spits van de rood-zwarten binnenschuiven. De wedstrijd was totaal gekanteld, echter liet DESZ het er niet bij zitten. DESZ pakte weer het initiatief en wist de 2-2 te forceren. Esteïe profiteerde van een foutje van de keeper. Desalniettemin was het een paar minuten later alweer 2-3. Een lange bal werd niet goed verwerkt en viel voor de voeten van de linksbuiten van Steenwijkerwold die het leer 'gratis' in het net kon deponeren. DESZ kon weer opnieuw beginnen.

Met nog tien minuten op de klok besloot de staf alles of niets te spelen door Bonsing als extra speler op het middenveld te stationeren. DESZ bleef aandringen en nog geen twee minuten later wist Akkerman raak te knikken vanuit een corner. De thuisploeg besloot om vol voor de winst te gaan. Bonsing bleef dus aanvallend spelen en hij werd uiteindelijk de matchwinner. Een steekpass kwam voor de voeten van Bonsing op randje 'zestien'. Hij twijfelde geen moment en knalde de bal in de rechterkant soeverein binnen. Het sportpark ontplofte met nog vier minuten te gaan. In de resulterende speeltijd leek het niet meer op voetbal. Veel overtredingen en tumult waren hierin de leidende factoren. Na een aantal slopende minuten floot de scheidsrechter af. DESZ JO17-1 is kampioen in de 1ste klasse!

Het voetbal hield zaterdag niet over, maar door strijd en wilskracht wist de JO17-1 toch aan het langste eind te trekken. Na de winterstop zal DESZ in de promotiepoule van de 1ste klasse gaan spelen waarin promotie naar de hoofdklasse op het spel staat.

De begeleiding en spelers willen graag bij deze de sponsoren en aanwezige toeschouwers bedanken voor de 'enerverende' steun!