DESZ JO17-1 doet zichzelf tekort in Ens

Auteur: Arjan Krabbe. Foto's: 20

Donderdag 29 september | Na een goede competitiestart tegen Creil-Bant, waar DESZ met 6-1 wist te winnen moest DESZ op bezoek bij wederom een combinatie uit de polder, Ens-Kraggenburg. Op papier een mooie wedstrijd DESZ als nummer drie en Ens-Kraggenbrug als nummer vier.

In de beginfase van de wedstrijd is DESZ er niet bij. Na een onderschepping verstuurd de rechtsbuiten van Ens-Kraggenburg een afgemeten pass die word afgerond en het stond 1-0. Kort na het doelpunt probeert DESZ het met een mooie lange bal van Farbod op Jochem, hij schiet de bal helaas net over de goal heen.

DESZ was erg rommelig aan de bal, en uiteindelijk leidde dat ook tot de 2-0 van Ens-Kraggenburg. Na ongeveer een kwartier komt Stan in een duel en raakt daarbij geblesseerd en moest gewisseld worden. Na een goeie actie van Jochem probeert hij het met een schot, deze verdwijnt naast de goal.

DESZ krijgt iets meer grip op de wedstrijd, maar tot grote kansen leid dit echter niet. Na een overtreding gemaakt op Arjan, gaat Matthijs achter de bal staan en probeert het helaas zeilt de bal over het doel heen. Een paar minuten later volgde er een grote kans voor DESZ, na een goeie bal van Arjan diep op Matthijs, schoot Matthijs helaas hard op de paal.

Ruststand 2-0……

Vol goede moed begon DESZ aan de tweede helft. Er waren gelijk wat kansjes over en weer. Een vrije trap voor de combinatie, maar Maikel weet de bal goed te pareren. Aan de andere kant een grote kans voor Arjan, alleen hij krijgt de bal ook niet in het doel, zijn inzet beland in het zijnet.

Het begon steeds meer op en neer te gaan. Weer een grote kans voor Ens-Kraggenbrug, maar Maikel weet weer te keren. Na een goeie diepte bal richting Jochem, volgt dan eindelijk de 2-1. Daarna volgde weer wat kansen voor Ens-Kraggenburg een hard voorzet, word bijna in eigen doel gewerkt door Leon. Helaas volgt uit de corner de 3-1 voor Ens-Kraggenburg.

Kort daarna krijgt Matthijs op rand zestien de bal en haalt goed uit 3-2. Een paar minuten later word Arjan in de zestien onderuit gehaald, maar de scheidsrechter geeft geen reactie. DESZ begint dan onrustig te spelen. Bas word hard onderuit getrapt, en moet geblesseerd het veld verlaten. DESZ gaat achterin een op een spelen. En helaas uit een counter van Ens-Kraggenburg volgt 4-2.

DESZ weet nog wel de 4-3 te scoren via Jochem, maar daarna fluit de scheidsrechter direct af. En dus keerde DESZ zonder punten terug naar Zwartsluis.