DESZ JO15-3 verliest van HZVV JO15-6

Auteur: Irma van de Vegte.

Zondag 2 oktober | ​Zaterdag 1 oktober, om 09.45 uur verzameld het team van DESZ zich voor de wedstrijd tegen HZVV, de tegenstander heeft de koppositie te pakken en het zal dan ook een geduchte tegenstander worden voor de thuisploeg. Voor de toeschouwers is het wennen, de rode shirt zijn vervangen voor groene en ook het veld waar gespeeld moet worden is anders dan anders. Menig toeschouwer loopt dan ook richting veld 3 en komt daar tot de ontdekking dat daar een ander team speelt, want vandaag spelen de kids van Arko en Roy op het hoofdveld.

De wedstrijd start ruim 20 minuten later dan gepland, maar dan kan het spel dan toch beginnen. Is het de vertraagde start ? , het spelen op het hoofdveld ?, de groene Shirts? hoe dan ook binnen twee minuten staat DESZ al met 0-2 achter. De spelers zien dat het hier om een stevige tegenstander gaat met een hele snelle lange jongen, die menig goal zal maken. Al snel is het dan ook 0-3. Maar DESZ JO15-3 laat zich nog zomaar niet in een hoekje drukken en begint met aanvallen om zo richting het doel van de tegenstander te komen. We zien dan ook dat er kansen komen en de nodige schoten op het doel worden gericht, alleen gaan deze allen, net naast, net over, tegen de lat, tegen de paal of in de handen van de keeper. Dan na minder dan 30 minuten spelen volgt er een mooie opbouw vanaf de rechterkant Aron geeft een mooie assist op Stijn, die dan de bal mooi achter de keeper in het net schiet. 1-3 ! Zo volgen er nog een aantal mooie pogingen en dan klinkt al weer het fluitsignaal voor de rust. Het zonnetje breekt door en dit is voor de toeschouwers zeker een prettige bijkomstigheid. Na de rust zijn niet alleen de spelers van helft gewisseld maar ook de scheidsrechter heeft het fluitje overgedragen aan een andere scheidsrechter. De wedstrijd kan weer beginnen. We zien nu toch bij vlagen mooi voetbal, knap overgespeeld en enkele kansen die gecreëerd worden. Helaas voor DESZ heeft de tegenstander een lange, snelle jongen in het team die als hij de kans krijgt iedereen er uit loopt en op doel schiet. Zo wordt de stand al snel 1-4 en 1-5. Na wat kansen voor Stijn, Imogen , Aron en Nick moet DESZ toezien dat ook de 1-6 valt. Dit is tevens de eindstand. Meiden en jongens van DESZ JO15-3, aankomende week goed trainen, zorg dat je lekker gaat samen spelen en praat met elkaar in de wedstrijd en dan denken wij, de toeschouwers, dat jullie zeker heel ver kunnen komen dit seizoen! Veel succes volgende week in Meppel!