Nieuws

DESZ Jo15-3 maakt korte metten met de Weide

Auteur: Arko.

Maandag 7 november | Het is zaterdag een grijs pak wolken hangt boven de Cingellanden ,het is niet te hopen dat het grijze wolkendek de trieste toon is die zich vanmorgen op het veld weerspiegeld .

Als we als leiding de voorbereiding hebben afgerond ,en met een bakkie koffie in de hand weer naar buiten lopen zien we dat het team van DESZ JO 15-3 bijna compleet is . Alleen onze nieuwe aanwinst is nog niet gespot op het mooiste sportpark van Zwartewaterland.

We besluiten toch maar om naar de kleedkamers te vertrekken en ons klaar te maken voor de strijdt. De nieuwe aanwinst Julian Schoemaker heeft zich inmiddels ook aangesloten bij de groep.En na een kleine discussie over de lengte van een aantal spelers van de tegenstander, en een spannend verhaal over gestolen spelerspassen , was het rond de klok van half elf dat daar de arbiter van deze middag dhr. G. Spit een mooi glimmend instrument uit zijn door Sanne glad gestreken gele shirt tevoorschijn tovert , niet wetende dat hij dat glimmende voorwerp zo vaak zal gebruiken deze middag .

En zoals verwacht werd het kurken balletje in het instrument in beweging gebracht ,en begon ook het leren speelvoorwerp zich al hobbelend over de natte grasmat voort te bewegen.

Na een kleine minuut te hebben afgetast is het Tim die met een geweldige crosspass Stijn vrij zet voor de keeper , Stijn denk niet na en haalt verwoestend uit en de 1-0 is een feit . Het glimmende instrument galmt voor de tweede maal over het veld.

Dan is het de ploeg uit Hoogeveen die een paar keer een poging ziet vastlopen op de leeuwinnen Laura en Rosa ,en als ze dan door de midden heen willen breken staat daar de muur van Tim en Max , die geen stap uit de weg gaan voor de lange jongens van de weide . En mocht de bal dan wel , de richting vinden naar het sluziger doel dan is daar Jurjen de keeper in vorm .

We zijn inmiddels 8 minuten waar Nick langs de rechter zijlijn wordt weggestuurd ,hij vliegt zo snel als hij kan langs de krijtlijn en gooit de bal voor de goal langs , waar de richting van de bal door de schoen van Stijn richting het net van de goallie van de Weide vertrekt , en als er een geluid is waar je als speler of coach blij van wordt is dat het geluid van de bal die in het net van de tegenstander RITStttttt genieten gewoon en de stand is 2-0 .

Direct na de aftrap is het Imogen die druk op de bal zet en dat ressulteerd dat de bal wordt onderschept op het middenveld door Mikel die de bal via Max naar Tim , en weer is daar de crossbal nu wordt Nick weggestuurd die met een geweldig schot de bal over de grond in de verre hoek over de krijtlijn schuift en zo is het na 9 minuten al 3-0.

Dan is het arbiter Spit die voor de derde maal het instrument bespeeld met het welbekende VVrrriiittttt knalde de oren binnen, en het blijft een poosje rustig vanaf de kant van de rood witten. De groen witten proberen van alles maar zij slagen er niet in de sluitpost te verschalken ,we zitten rond de 20 minuten als we wat spelers wisselen en proberen om het spel wat te verleggen maar het is tot rust keihard werken voor elkaar om de 0 vast te houden ,toch worden er ook nog veel kansen gecreeerd maar de paal brengt de groenwitten zeker 5 maak de redding. De ruststand is 3-0 in de kleedkamer is een tevreden team , er wordt wat gedronken en wat gelachen. En na een paar woorden van mijn kant gaan we weer richting het veld . Tot mijn verbazing zie ik dat de tegenstander die nog in de richting van de kleedkamer lopen. Voor Roy de reden het team op het veld even lekker een rondootje laten spelen.

Als de tegenstander en de scheidrechter op het veld zijn aangekomen ,en weer dat glimmende fluitje wordt bespeeld dan zijn het de rood witten die er vol op gaan , kans op kans ,is het niet Stijn die op de keeper aangaat maar over naast schiet . Dan is het wel Roger die als Louis van Gaal met een karate sprong de bal net over de deklat tilt. In de 43 minuut is het dan wel Roger hij is dit keer goed op tijd en schiet de bal diagonaal de touwen in 4-0 .

Het middenveld met Rienke en Stijn en Julian. leggen elke tegenstoot nu stil ,in de 53 minuut is het Nick die de bal veroverd en zichzelf vrij speelt over de rechter vleugel naar binnen trekt en langs de back de bal onder de keeper doorschuift 5-0.

Dan is het Stijn die weg wordt gestuurd door Imogen en de bal bijna in dezelfde minuut binnen schiet 54 minuuut 6-0 . En ik begin onderhand al aardig zat te worden van dat irritantante glimmende fluitje ,maar de reden maakt een hoop goed .Dan breekt de 57 minuut aan en komt er de mooiste aanval van deze morgen de bal gaat rond wordt verplaats van links Maria naar Mikel in de midden ,door naar de rechter kant waar Nick de bal voor het doel langs jaagt en Joost de bal met zijn rechterschoen snoeihard achter de keeper jaagt 7-0.

Twee minuten later volgt er alweer een corner , genomen door Nick de bal komt terecht op de 5 meterlijn en daar staat Rienke die de bal met een halve volley in het doel schiet 8-0 . De 3 punten zijn binnen , maar toch in de 66 minuut is er nog een tegendoelpunt

En wordt de eindtand op 8-1 gezet voor de laatste keer klinkt dat glimmende instrument.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams