DESZ JO15-2G wint van Ruinerwold

Auteur: Johan & Karin.

Maandag 11 februari | ​Zaterdag voetbalde DESZ JO15-2G tegen Ruinerwold JO15-2. Iedereen stond om 8:10 klaar op het sportpark in Zwartsluis. We stonden daar vol enthousiasme en moed voor deze wedstrijd. We hadden er allemaal erg veel zin in, dat was ook zeker te zien in het veld.

Na het wisselen van de shirtjes liepen we het veld op en begonnen we met de warming-up. De warming-up was wat aan de rommelige en onrustige kant, maar dat was zeker niet te zien tijdens de wedstrijd. Na wat schoten op het doel begonnen we met de wedstrijd. Jan-Willem Oldenbeuving floot af en we begonnen meteen goed. We waren goed aan het druk zetten en de wedstrijd liep lekker. We kregen gelijk al een paar kansen aan het begin en dat gaf ons goede moed voor deze gelijkwaardige wedstrijd. Er werd een zeer goede pass gegeven op Thomas en dat zorgde voor de 1-0, wij waren toen ongeveer een kwartier bezig. Na nog 20 minuten knokken gingen we de rust in.

Tijdens de rust gaven Arjan en Sander complimenten en verbeterpunten. Door deze goede "peptalk" gingen we vol goede moed de tweede helft in. In de tweede helft werd meteen na 5 minuten helaas de 1-1 gescoord. Nog geen 3 minuten later rolde er nog een bal ons doel in. Zo stond het 1-2. Arjan schreeuwde naar ons: "niet de kop laten hangen jongens", dus dat deden we ook niet. Dat bleek wel uit het onwijs mooie doelpunt van Thiemen die 10 minuten later gemaakt werd. Thiemen zei tegen het team: wow, ik zag de bal helemaal niet goed". Toch scoorde Thiemen de 2-2. Iedereen dacht dat de bal wel over zou gaan maar dat was niet zo. Het was echt een verrassing. Dat doelpunt gaf ons weer goede moed en doorzettingsvermogen. Nog geen 4 minuten later maakte Ruben de 3-2. We werden zeer goed gesupporterd door alle toeschouwers. Een poosje later ( ik denk zo'n 5 minuten) scoorde Ruben alweer de 4-2. Ruben was goed bezig vandaag, ondanks het feit dat hij last had van zijn been.

Rond half 11 was de wedstrijd afgelopen. We hebben mooie kansen gehad en het was een goede wedstrijd. Arjan en Sander riepen ons naar hun toe en gaven ons complimenten over de wedstrijd. We hebben als team zeer goed gewerkt en ik denk dat als we zo doorgaan dat we een goed seizoen tegemoet gaan. Volgens de toeschouwers was het een goede pot, want de teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Ik zou zeggen op naar de volgende wedstrijd toppers!