​DESZ JO15-2G wint alweer!

Auteur: Nynke Russchen .

Vrijdag 7 december | Op zaterdag 1 december speelde DESZ JO15-2 uit tegen de Weide om 9:00uur dus verzamelen om 7:40 en we vertrokken om 7:45. Het zou een pittige wedstrijd worden.

Voor de wedstrijd in de kleedkamer de opstelling bespreken en daarna naar buiten, het veld op. We speelde op het hoofdveld en er was genoeg support op de tribune dus er kon niets meer mis gaan. Of toch wel... We begonnen de eerste helft slecht. We zette geen druk en er was nergens een goed spel te bekennen. Af en toe een doorbraak, maar die werd al snel uitgetrapt door de tegenstanders. De eerste tegengoal viel dan ook snel. Een aantal reddingen van Joël verder was het alweer raak en stonden we 2-0 achter. De tegenstanders waren alweer in een aanval tot dat Thomas de bal probeert af te pakken. Hij raakt de tegenstander, krijgt een gele kaart en moet het veld voor 10 minuten verlaten. We moesten met 10 man doorspelen en we wisten te voorkomen dat er nog een tegengoal viel. Een van de tegenstanders schoot. Tiemen sprong ervoor en kreeg de been van de tegenstander hard tegen zijn rug en kuit. De scheidsrechter vloot. De irritaties liepen op, maar we lieten ons niet gek maken. Een aantal minuten later was het rust.

In de kleedkamer kregen we een peptalk van Arjan en Sander en we konden er weer tegenaan.

De tweede helft begonnen we meteen goed. We zetten met zijn allen druk naar voren, speelde goed over en communiceerde met elkaar. We hadden de controle weer in handen. Al snel kregen we een corner die goed genomen werd door Robbie. De bal beland bij Jarno en die schiet hem er goed in. 2-1. Niet veel later kregen we weer een corner. Ook deze werd goed voorgegeven. Damian staat op het goede moment op de goede plek voor de goal en kan hem er over de keeper heen inkoppen. 2-2. We hadden nog ruim 20 minuten te spelen en zetten alles op alles om nog een goal te maken. Er was mooi voetbal, we zetten goed druk en er was rust. De tegenstanders hadden nu ook door dat ze toch iets moesten doen, maar dit werd ze onmogelijk gemaakt door de verdediging van DESZ. Jarno krijgt de bal na een goed samenspel en schiet hem er mooi in. 2-3. Onze blijdschap kon niet meer op! Met nog maar 5 minuten op de klok gingen de tegenstanders in de aanval, maar al snel was DESZ weer degene met de touwtjes in handen.

De scheidsrechter floot en we hebben 2-3 gewonnen!!!