DESZ JO15-2G sleept het kampioenschap binnen

Auteur: Jacco Prikken. Foto's: 68

Maandag 13 mei | Zaterdag 11 mei 07:00 uur, de wekker gaat! De grote dag is aangebroken; wordt het nog een week in spanning zitten en móet er volgende week gewonnen worden of spelen we vandaag minimaal gelijk en is er de eeuwige roem voor de heren en dames van JO15-2G? Het team van hoofdtrainer Arjan, assistenten Sander en Patrick, is goed voorbereid. Vandaag spelen we tegen de nummer 2, De Weide, dus het niveauverschil is niet zo groot, dat belooft een spannende strijd te worden!

Vanaf de eerste minuut gaan de gasten uit Hoogeveen vol in de aanval. Met 2 hele grote mannen voorin proberen ze gelijk gas te geven. De spelers van DESZ zijn niet echt onder de indruk en spelen hun eigen spel. Al snel is er de eerste corner voor De Weide, deze wordt uitverdedigd maar ze komen nogmaals tot een schot die Joël kan stoppen. Even later valt een terugspeelbal van DESZ voor een speler van De Weide maar Damian weet dit gevaar af te wenden.

DESZ staat nu toch wel enigszins onder druk, maar gelukkig wordt er nu ook door DESZ aangevallen en gaat de eerste poging van Robbie over het doel. De Weide komt weer terug in de wedstrijd en een paar nuttige ingrepen zijn nodig om de rust weer terug te brengen in het team van DESZ. Even later krijgt Tiemen een kans maar de keeper van De Weide pakt deze bal.

Het gaat over en weer in eerste helft en het is spannend. De Weide krijgt weer een corner die mooi uitverdedigd wordt waardoor Chiel de bal mee kan nemen. Hij wordt door een van de reuzen uit Hoogeveen gelanceerd en landt gelukkig weer netjes op zijn voeten. Balverlies is het gevolg want de scheidsrechter keurt de actie goed.

De volgende aanval van DESZ wordt ingeluid door een schitterende loopactie van Annelien en een corner is de beloning. De bal valt net verkeerd voor de voet van Damian daarmee blijft het steeds nul nul. Vanwege een overtreding krijgt de tegenstander een vrije trap die ver over de goal van Joël gaat. Even later mist De Weide voor open goal en gaan we met de nul op het scorebord de rust in. De eerste helft is zeker de helft van Joël, wat een topkeeper heeft dit team toch!

In de 2e helft gaat DESZ direct in de aanval waarbij Ruben een kans krijgt maar de bal net niet goed onder controle krijgt en er een doeltrap komt voor de gasten. De jongens en meiden van Arjan hebben in de rust waarschijnlijk goede tips gekregen want het loopt goed en de kansjes komen langzamerhand voor de goal van De Weide. Ruben krijgt een bal van achteruit mee, stormt naar voren zet de bal voor waar de keeper de bal loslaat. Robbie kan er helaas net niet bij!

Het massaal opgekomen publiek voelt de spanning en kan de bal de goal wel in kijken! Weer laat de keeper van de gasten de bal los en Jarno scoort bijna. Direct de volgende aanval van DESZ waarbij Robbie óver de goal schiet. Een afstandsschot van Damian is prooi voor de keeper waarna Thomas een tegenstander op het verkeerde been zet en een mooie voorzet geeft. Hij zal toch een keer moeten vallen?!

Nu gaat De Weide weer in de aanval met 2 spannende acties waarbij de eerste wordt gestopt door Joël, en de 2e bal via de onderkant van de lat net de goal weer uit stuiter. Pfff, wat een spanning. En dan…ineens… daar is het schot van achteruit die Ruben prachtig meeneemt en na een indrukwekkende solo achter de keeper uit Hoogeveen prikt! GOAAAAAAL!!! Het publiek wordt gek en het is 1-0

Met nog ruim een kwartier te spelen komt het kampioenschap wel heel dichtbij, maar je hebt pas gewonnen als het laatste fluitsignaal geklonken heeft dus nog even de koppies erbij houden! Het gaat over en weer totdat een schitterende actie en daaropvolgende voorzet van Robbie, wordt beloond , Britt schiet de 2-0 binnen! Het is nu een kwestie va de wedstrijd uitspelen wat prima lukt, de gasten laten de kop hangen en jawel….

DESZ JO15-2G is kampioen!

Wat een prestatie van het team en natuurlijk de trainers. Arjan, Sander en Patrick hebben er dit seizoen een prachtig team van gemaakt wat nu beloond wordt met een kampioenschap. De spelers en staf krijgen van de sponsoren een mooi kampioenschap-shirt aangeboden die iedereen snel aantrekt. Even juichen, met zijn allen poseren voor de huisfotograaf Henk Kuik, en dan snel douchen en de kantine in voor een hapje en een drankje.

Wat een spanning en wat een prachtige ontknoping.