DESZ JO15-2G boekt tweede zege

Auteur: Een supporter. Foto's: 2

Maandag 29 oktober | Koud en erg vroeg ging JO15-2 deze zaterdagochtend op pad richting Emmeloord. Met het omkleden en de warming up in het verschiet schoten de meegereisde ouders de kantine in om even wakker te worden met een lekkere bak koffie.

Om 08:45 uur ging de wedstrijd van start en was het al snel duidelijk dat DESZ de aanvallende partij was. In de eerste minuten had Ruben een prachtig mooi schot op doel... maar helaas was deze net mis. Vanuit een tegenaanval, direct daaropvolgend, scoorde de tegenstander wel en stond het zo ineens al heel snel 1-0. Dat DESZ heel veel kansen had maar niet benutte, bewijzen de mooie schoten op doel van Chiel en Nienke en meerdere malen van Ruben, maar helaas gingen al deze pogingen om te scoren langs en over het doel van Emmeloord. Bijna continu is DESZ aan de bal en we hebben kansen zat, maar de bal wil er nog niet in. Vanuit een corner van Robbie, krijgt Tiemen dan de bal goed op de voet en schopt de bal erin... ja hoor eindelijk is daar de 1-1. Na weer een corner van Robbie is er veel gesteggel om de bal maar geen resultaat. En zo gingen we met een gelijke stand de rust in.

Bij het begin van de 2de helft missen we gelijk het "vervelende " mannetje van Emmeloord met nr 2 op de rug, hij was diegene die ieder schot op doel onderschepte en continue roet in het eten gooide voor DESZ, en "vervelend " is dan ook eigenlijk bedoeld als compliment aan de desbetreffende speler want hij speelde iedere minuut goed, stond overal en was de reden dat DESZ er steeds niet door kwam..... het spelertje van, naar wat later bleek, de C1, mocht met zijn eigen team mee en zo kwamen er voor DESZ kansen die ook afgemaakt konden worden. Ze gingen goed van start en dit bleef gelukkig zo. Robbie zijn eerste kans om te scoren in de 2de helft eindigde op de lat... De corner van Robbie op Damian bracht de bal weer in het spel.. richting het doel van DESZ. Door goed meespelen van Joël werd erger voorkomen en zo was de bal snel weer aan de goede kant van het veld. Na de regen nu lekker in het zonnetje, kwam wederom een corner van Robbie in de handen van de keeper, die schoot hem naar Stephan en die schoot hem weer terug in de handen van de keeper, jammer... kansje gemist. Chiel kreeg ook een hele grote kans en stond nagenoeg voor een open doel maar hij kreeg de bal verkeerd op de voet... grote kans maar helaas.... hij ging net naast. Na een mooie aanval en voorzet van Britt scoort Robbie dan eindelijk de 1-2. DESZ bleef druk zetten en was bijna continue op de helft van de tegenstander, mooi om de vechtlust en het mooie samenspel van de jongens en meisjes te zien, al kakte het aan het eind wel een beetje in.... of had het een tactische tijdrekkende reden?! :-) Robbie onze corner maker van vandaag, schoot de bal weer mooi voor het doel en beetje chaotisch viel dan toch de 1-3, mooi doelpunt Tiemen. Na goed samen en overspel van Carolien en Sanne en Robbie maakte die laatste de 1-4. Via een bal van Britt op Angelina die hem weer terug naar Britt speelde, haalde Britt mooi uit met een schot op doel maar helaas ging ook deze mis. Tiemen, Damian en Thomas probeerden afzonderlijk van elkaar van afstand nog om een doelpunt te scoren, maar naarmate de minuten verder tikten bleef dat doelpunt uit. Caroline en Thomas deden het uitstekend in de verdediging, Joël heeft weinig echt gevaarlijke ballen gehad en die er wel kwamen wist Joël ze snel genoeg weer weg te werken.

Onder het genot van de "heerlijke" geuren van patat en pannenkoeken (wat na navraag kippenpoten bleken te zijn :-p ), de regen, een warm zonnetje en met een bal die volgens de heer Krabbe afkomstig was van de AC TION.... is de eindstand toch een mooie en verdiende 1-4 geworden. Goed gevoetbald jongens en meisjes en wederom goed gecoached door de heren Jansen, Krabbe en v Eijken.