Desz JO15-1 wint overtuigend de laatste bekerwedstrijd

Auteur: Sem Visscher. Foto's: 27

Donderdag 23 september | Een verslag van zaterdag 18 september jl. Vandaag spelen we de laatste bekerwedstrijd voordat volgende week de competitie begint. Voor deze wedstrijd reizen we af naar Genemuiden. Desz JO15-1 is gefocust om, na de overwinning tegen Steenwijkerwold van vorige week, ook deze wedstrijd te winnen.

Desz begint sterk aan de wedstrijd en na een paar minuten lag de bal al in het doel van de tegenstanders. Door een mooie voorzet van Sem en Cas die de bal erin schoot. Niet lang daarna breekt de aanval van Genemuiden door en er wordt gescoord. Maar helaas voor de tegenstanders was het buitenspel en wordt de goal afgekeurd.

Hierna is Desz veel aan de bal, maar lukt het niet om door te breken. Totdat Bram zijn kans ziet en besluit te schieten. De keeper denkt de bal te kunnen hebben, maar deze rolt alsnog over de lijn heen. Het is 0-2.

Vlak voor rust krijgt Cas de bal en hij dribbelt door de verdediging heen en legt hem rustig in de hoek.

Na de rust verzwakt Desz iets en grijpt Genemuiden zijn kans om te scoren. Het staat nu 1-3. Hierdoor werden de tegenstanders weer fanatiek, maar Desz ging hier goed mee om. Na een overtreding kreeg Desz een vrije trap. Milan seint Sem om een steekbal te geven waarna hij hem erin kan schieten. "Wat een slimme actie!''. Ondertussen worden de tegenstanders steeds moedelozer en reageren ze het af op elkaar.

Desz tikt rustig door waarna Joey de 1-5 kan maken. Ook nog aan het eind van de wedstrijd wordt er mooi overgespeeld, een genot om naar de te kijken voor de meegereisde toeschouwers. De verdediging staat vast als een muur en de rest van het team had nog genoeg energie om mooie acties te maken. Hierdoor werd de laatste goal gemaakt door Joey en sluiten we deze laatste bekerwedstrijd goed af.

Volgende week start de competitie en spelen we uit tegen SJO WIJC JO15-1. Hopelijk kunnen we deze lijn vasthouden en winnen we direct de eerste competitiewedstrijd.