DESZ JO15-1 WINT NIPT VAN CVVO JO15-1

Auteur: Bas Nieuwboer. Foto's: 3

Maandag 25 oktober | Na een week vrij te zijn geweest mocht DESZ vandaag aantreden tegen CVVO. Bij winst gaan ze CVVO voorbij op de ranglijst. Dus alle ingrediënten voor een mooie wedstijd zijn aanwezig. DESZ begint sterk aan de wedstrijd en zet CVVO gelijk onder druk, daardoor versieren ze in de 4e minuut al een corner. Ondanks de lange verdedigers van CVVO, scoort Joey toch op aangeven van Sem 1-0.

DESZ blijft lekker doorcombineren, wat in minuut 9 weer tot een grote kans lijdt. Cas krijgt op aangeven van Milan een grote kans op de 2-0 maar mist helaas net doel. Maar in de 14e minuut is het wel raak, met een mooi opgezette aanval kan Oscar de bal tegen de touwen aanwerken 2-0. De druk van CVVO neemt dan wel toe, en die krijgen in de 33e minuut een grote kans, maar door goed een goede sliding op de bal voorkomt Quinten de 1-2. Nu eerst maar eens even een bakkie ranja en even uitrusten.

Na de rust was het een heel ander verhaal. De druk van CVVO was veel groter de 1e helft waardoor de verdedigers van DESZ aan de bak moesten. Maar in de 20e minuut was daar dan toch de aansluiting treffer, 1-2. In de 26e minuut was het weer bijna raak voor CVVO maar de bal werd net overgeschoten. In de 30e minuut was het dan wel raak voor de tegenstander en kwam de score na een mooie aanval op gelijke hoogte 2-2.

Met de laatste krachtinspanning probeert DESZ nog een laatste aanval op te zetten. Cas wordt net buiten de 16 meter neergelegd en Sem gaat achter de bal staan voor de vrij trap. De keeper kan de bal maar net tot corner verwerken. Na in totaal 5 corners! te hebben genomen was het weer Joey die de bal in het doel wist te werken, waardoor DESZ er in de laatste minuut er met de overwinning van doorgaat 3-2.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen weer een directe concurrent op het programma Flevoboys JO15-1, en hopen we weer op een mooi resultaat.