DESZ JO15-1 wint eerste bekerwedstrijd van De Blesse

Auteur: Ronald Marsman. Foto's: 2

Maandag 6 september | ​We mogen eindelijk weer! Na 1,5 jaar niet tot weinig echte wedstrijden te hebben gespeeld mag er eindelijk weer gevoetbald worden! En JO15-1 van DESZ wordt gelijk voor de leeuwen gegooid tegen De Blesse JO15-1 = een ploeg met jongens en een aantal meiden.

JO15-1 van DESZ heeft namelijk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen helemaal geen oefenwedstrijden gespeeld, alleen maar getraind en dus geen enkele wedstrijd in de benen. Het is dus maar afwachten hoe de 15 spelers van dit team na deze lange stop uit de kleedkamer zullen komen.

Het is de eerste van 3 bekerwedstrijden die er gespeeld moeten worden voorafgaand aan het nieuwe seizoen. Het team staat onder de bezielende leiding van Arjan Krabbe en Jordy Elfring.

Helaas is onze keeper Thijs er niet bij vandaag vanwege het wachten op een testuitslag van dit nieuw gevonden virus. Hele goede vervanger is Sylvan.

Met in totaal 4 wisselspelers op de bank gaat DESZ voortvarend van start in De Blesse. Na een mooie aanval van achteruit via Bram en Bas komt de bal via Cas bij spits Hugo die de bal langs de keeper in de lange hoek schiet 0-1 ! Zo, een goed begin is het halve werk. De Blesse speelt met een hele goede linksbuiten; deze jongen is lang en snel en de verdediging van DESZ regelmatig te slim af maar echter in de afwerking geen koele kikker en miste hij vele kansen mede ook door heel goed keeperswerk van Sylvan.

Kort voor rust kwam DESZ weer voor het vijandige doel na de nodige wisselingen te hebben doorgevoerd in het veld(spel). Door goed positiespel kwam de bal via Bart en Milan op het middenveld terecht bij Oskar die een prima voorzet gaf op de linker pantoffel van Imre die uit een volley schitterend raak schoot binnenkant paal: 0-2

Geheel tegen de verhouding in ging DESZ rusten met een 2-0 voorsprong! In de rust moest Arjan de spelers flink op het hart drukken dat het zwaar en moeilijk zou worden in de 2e helft vanwege de vele aanvallen van De Blesse in de 1e helft. Fysiek was De Blesse een maatje te groot voor DESZ gezien de potige jongens en meiden in de ploeg. Het zou dan ook knap zijn om deze voorsprong te behouden maar vanwege slimme counters kon DESZ vanmorgen wel eens voor een verrassing gaan zorgen.

Kort na rust ging De Blesse dan ook flink in de aanval maar stuitte iedere keer op een muur van verdedigers van DESZ met Desiree voorop in de strijd. De meid in het team van JO15-1 die later dan ook terecht tot woman of the match werd uitgeroepen.

Desiree gaf ook de eindpass op Sem die vanaf de 16-meter lijn hard uithaalde en de bal via de onderkant van de lat zomaar de 0-3 op het scorebord laat noteren. Zeer verrassend!

De Blesse gaf de moed op na deze achterstand van 3 doelpunten. Ze kwamen er niet meer uit, er kwam geen bal meer aan en kwamen niet meer in de buurt van Silvan. DESZ ging echter steeds beter voetballen en konden eindelijk laten zien dat ze heel goed kunnen samenspelen. De bal ging over vele schijven voordat Joey de 4-0 kon binnen tikken op eenvoudige wijze.

In de resterende 5 minuten kwam er nog 1 aanval van DESZ via de 3 spelers die ik nog niet genoemd heb. Quinten schoot de bal van achteruit naar het midden alwaar Jack de bal op Coen voorzette alwaar deze de bal met een harde kopstoot de bal langs de keeper kopte: 0-5.

Een heel goed resultaat zonder echt met elkaar gespeeld te hebben. Ze zullen De Blesse echter ook in de competitie treffen waar ze uit zullen zijn op wraak.

We kijken nu al uit naar de komende 2 bekerwedstrijden tegen SC Genemuiden en Steenwijkerwold.