DESZ JO15-1 verzilvert de punten tegen Staphorst JO15-1

Auteur: Coen Schraa.

Zondag 7 november | Op een winderig sportpark met mondmaskers, BOA controle op Corona toegangsbewijzen en met trouwe grensrechter Tjeerd langs de lijn, start DESZ met goede moed de wedstrijd tegen Staphorst JO15-1

De wedstrijd komt voor DESZ de eerste minuten maar langzaam op gang en na 6 minuten volgt het eerste doelpunt: 0-1 voor Staphorst.

DESZ lijkt wakker geschud en in de 19e minuut volgt dan de gelijkmaker door Joey. Door een nop op zijn knie heeft Jack nog even verzorging nodig aan zijn knie, maar hij pakt zijn verdedigende taak daarna weer op.

In de 27e minuut krijgt DESZ een vrije trap mee. Uiteraard is daar specialist Sem weer die hem neemt: 2-1 voor DESZ! Daarna komt Staphorst op de helft van DESZ maar vindt Thijs in het doel, die een keurige redding laat zien. De ruststand is 2-1.

De rust heeft Staphorst goed gedaan en ze doen er een schepje bovenop. DESZ geeft goed tegengas en Joey krijgt een vrije kans voor het doel, maar helaas… Het gaat over en weer, er volgt nog een corner voor Staphorst maar deze wordt niet verzilverd. Beide ploegen vechten en het is spannend om naar te kijken. Imre krijgt even later een kans om te schieten maar de bal belandt helaas op de lat. Ook Boris komt nog met de bal voor de keeper van Staphorst maar deze weet de bal van hem af te grabbelen.

Imre krijgt een tweede kans voor het doel en ondanks dat hij zich helemaal leeg heeft gespeeld, weet hij de stand toch op 3-1 te brengen. Joey sluit de wedstrijd af met een mooie actie tot 4-1. De punten zijn binnen en Bas mag daarom op eigen verzoek nog een paar minuten rechtsbuiten spelen .

De volgende wedstrijd is tegen koploper De Blesse op 20 november.